Armada Otel'in sahibi eşinden boşandı

İSTANBUL (İHA) - Turizmci Kasım Zoto ile 16 yıllık eşi Bike Nihal Zoto anlaşmalı olarak boşandı. İmzalanan protokolde göre, Armada Otel'in sahibi Kasım Zoto'nun, boşanmayı kabul ettiği için Bike Nihal Zoto'ya maddi ve manevi tazminat ile her türlü nafaka bedeli olarak toplam 200 bin euro ödemeyi kabul ettiği öğrenildi.

Beykoz Aile Mahkemesi tarafından verilen kararda, davacı Kasım Zoto'nun avukatı tarafından verilen dilekçede, çiftin 22 Temmuz 1988 yılında evlendikleri, bir kız çocuklarının olduğu ve aralarında anlaşmazlık bulunan çiftin düzenledikleri protokol çerçevesinde boşanmak istediklerinin bildirildiği anlatıldı.

Reklam
Reklam

Taraflar arasında yapılan boşanma protokolünde, Kasım Zoto'nun kızlarının velayetinin Bike Nihal Zoto'ya bırakılmasını kabul ettiği belirtiliyor. Kasım Zoto'nun boşanmayı kabul etmiş olması nedeniyle Bike Nihal Zoto'ya maddi ve manevi tazminat ile her türlü nafaka bedeli olarak toplam 200 bin euro ödemeyi kabul ettiğinin belirtildiği protokolde, bu bedelin banka garantili bir çek ile ödeneceği, çekin tarafların boşanmaya ilişkin ilamının kesinleşmesinin ardından Bike Nihal Zoto'ya ciro ile teslim edileceği ifade ediliyor.

Protokolde, Kasım Zoto'nun annesi Bike Nihal Zoto'nun yanında ikamet etmesi ve bakımının sağlanması koşuluyla kızlarına liseyi bitirene kadar aylık 2 bin 300 euro ödemeyi ve 3 yıllık toplam bedele karşılık teminat olarak tarafların üzerlerinde anlaştığı yediemin Mine Vargı adına senet vermeyi kabul ettiği kaydediliyor.