Armutlu Belediyesi Termal Suyundan Para Kazanacak

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçelerinde termal suyu ile ilgili yatırımlar yaparak belediye bütçesine önemli miktarda girdi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçelerinde termal suyu ile ilgili yatırımlar yaparak belediye bütçesine önemli miktarda girdi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Armutlu'da su probleminde çözüme ulaştıklarını ifade eden Birkan, "Göletimiz doldu. Paket arıtmayı da bir haftaya kadar teslim ediyorlar. Suyla ilgili bir sıkıntı kalmadı" dedi.

İlçede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak tahsisle ilgili de bilgi veren Birkan, şunları kaydetti:

"Turizm tahsisiyle ilgili kıyı kenar imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onaylandı. Her şey aşama aşama gidiyor. Bundan sonraki süreçte binlik ve 5 binlik planlar yapılacak. Ondan sonra bakanlığa vereceğiz, gerekeni yapacaklar."

Reklam
Reklam

İshale hattı çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Birkan, 2013'te yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Termal suyundan para kazanmayı hedeflediklerinin altını çizen Birkan, "2013 bütçemiz 7,5 milyon lira, 3,5 milyonu yatırıma dönecek. Daha önce olmayan 1,5 milyon geliri termal suya koyduk. Bununla ilgili yatırım yapacağız. Termal suyunu turizm işletmelerine vermenin hem masrafı az, hem getirisi çok. Termal suyundan belediye para kazanacak. Önce yatırım yapacak sonra kazanacak. Yatırımlardan para kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: