Armutlu'da çalışmalar aralıksız devam ediyor

Meydana gelebilecek su baskını riskini azaltmak için dere temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Kış aylarında yoğun yağışların yaşanması ve su taşkını tehlikesinin oluşması nedeniyle ilçe merkezindeki derenin temizlenme çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan; “İlçemizde Armutlu Merkez Deresi Temizleme çalışmalarına hızla devam etmekteyiz.

İlçemiz Armutlu deresinin, İlçe merkezinden başlanarak denize ulaştığı dere ağzı mevkiine kadar olan kısmı yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçilmek amacıyla ıslah çalışmalarına başlanılmış ve kısa sürede dere ıslah çalışmaları tamamlanmıştır.

Reklam
Reklam

Islah çalışmaları kapsamında dere yatağının iki yanı beton duvarlarla örülmüş ve merkezde de, dere tabanı da beton zeminle kaplanmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde iki adet de köprü yapılarak hizmete girmiştir. Belediyemizce de Armutlu Kaplıcalar mevkiinden başlanılarak İlçemiz merkezine kadar olan kısmı ise temizleme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Dere yatağı zamanla çalılıklar, taş ve çeşitli sebeplerden dolayı dolmakta, çökek ve pis kokulara sebebiyet vermektedir. Dere yatağı sivri sinek başta olmak üzere çeşitli haşerelerin üreme yeri halini almakta ve halk sağlığını riske atmaktadır.

Kış aylarında suyun akabileceği alan kısıtlanmakta ve yoğun yağışların yaşandığı zamanlarda su taşkını tehlikesi oluşmaktadır. Bütün bu sebepler göz önüne alınarak ilçemiz merkez deresi temizleme çalışmalarına başlanılmıştır.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde belirli bölgeler ilaçlanmakta, dere yatağını daraltan etkenler temizlenerek dere yatağının tabanı da derinleştirilmektedir. Böylece suyun daha rahat akması sağlanarak meydana gelebilecek su baskını riski de en aza indirgenmiş olmaktadır.” Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz