Arnavutköy POMEM yol tarifi 2021... Arnavutköy POMEM'e nasıl gidilir? Arnavutköy POMEM: metrobüs ve minibüsle yol tarifi!

15 Şubat'taki 27. Dönem POMEM sınavı, ön sağlık kontrolüne katılacak olan ve polis olmak isteyen adayların sınav tarihleri ve yeri açıklandı. Polis adaylarının bir kısmı'da İstanbul'da bulunan Arnavutköy'deki POMEM okulunda sınava girecek. Sınava Arnavutköy'de girmek isteyen adaylar, POMEM Arnavutköy'e nasıl gidilir sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Arnavutköy POMEM nasıl gidilir? Arnavutköy POMEM nerede, İETT, otobüs, minübüs ile nasıl gidilir?

27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön saglık kontrolüne katılacak olan adayların hangi merkezlerde sınava gideceğine dair duyuru yayımlandı. POMEM sınav yeri ve tarihi açıklanan adaylardan bir kısmı POMEM'in Arnavutköy'deki okuluna gidecek. İlk kez POMEM Arnavutköy'e gidecek olan adaylar; POMEM Arnavutköy'e nasıl gidilir sorusuna cevap arıyor. Peki Arnavutköy POMEM nerede? İETT, otobüs, minübüs ile POMEM Arnavutköy'e nasıl gidilir?

ARNAVUTKÖY POMEM HAKKINDA

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi 11.09.2005 tarihinde 119.000 m2'lik bir alanda hizmette açıldı. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Arnavutköy'deki POMEM'e ulaşım oldukça kolay.

Reklam
Reklam

ARNAVUTKÖY POMEM NEREDE?

Arnavutköy POMEM okulunda sınava girecek olan polis adaylarına okulun, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'deki Sevban Mehmet Caddesi üzerinde yer aldığını belirtelim. Ayrıca Arnavutköy POMEM okulunun konum bilgisine aşağıdaki linkten ulaşılabiliyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN...

ARNAVUTKÖY POMEM'E NASIL GİDİLİR?

Arnavutköy POMEM'e dolmuşla ulaşmak oldukça kolay. Öncelikle Esenler Otogarı'ndan kalkan ve Arnavutköy-Çardaktepe-İmrahor yönüne giden dolmuşlarına binerek okulun tam önünde inebilirsiniz.

Buna ek olarak, Arnavutköy POMEM'e otobüs ile ulaşmak da çok basit. Öncelikle Bayrampaşa metro durağının tam karşısından kalkan Suatlar-Arnavutköy otobüsü ile de okula ulaşabilirsiniz.

Arnavutköy POMEM'e tramvaylada ulaşmak mümkün. Metrobüs ile Edirnekapı durağına geldikten sonra buradan Mescid-i Selam yönüne hareket eden tramvay hattına binin ve son durak olan Mescid-i Selam'da inin. Bu bölgeden Arnavutköy POMEM'in önünden geçen dolmuşlarla POMEM'e ulaşmanız mümkün.

Reklam
Reklam

METROBÜSLE ARNAVUTKÖY POMEM'E NASIL GİDİLİR?

Bir kullanıcı aranan yeri şöyle tarif etti;

"Metrobüsle Avrupa'ya geç. Edirnekapı durağında in. İnince durakta insanları takip et ve yukarıya çık. Zaten kalabalık, seni bir yola çıkaracak. Başka alternatifi yok kalabalığın gidebileceği çünkü. Sonra orada yolun ortasında gördüğün tramvaya bin. Ama Mescid-i Selam istikametine giden tarafa bin. Son durak olan Mescid-i Selam'da in. Oradan sanırım hemen tramvay çıkışında durak vardı. Minibüsler oradan Arnavutköy POMEM'e gidiyordu. Zaten Mescid-i Selam'da indikten sonra şüphen olursa orada herhangi bir esnafa sorsan sana neye binmen gerektiğini söyler. Arnavutköy POMEM'e giden en kısa süreli alternatiflerden birisi çünkü bu. Minimum trafiğe girerek çabuk gitmek için. O yüzdende Mescid-i Selam'ın oradaki esnaflar olaya vakıf."

Başka bir kullanıcı da Arnavutköy POMEM'i şöyle tarif etti;

"Metrobüs 24 saat var. Sen bir şekilde metrobüse ulaşıp metrobüsle Edirnekapı'ya gel. Şehitlik tramvay durağında saat 6 da bekliyor ol. 6 yı 10 geçe gibi orada olacaktır tramvay. 40 dakika 1 saat sonra Mescid-i Selam'da olursun en geç. Oradan da dolmuş, otobüs ne denk gelirse okula giden binersin. Başka türlü yetişemezsin. Zaten metrobüs güzergahına uzak bir yerde oturuyorsan, öncesinde orada kalacak bir yer bulman daha mantıklı. Ama metrobüse yakınsan veya taksiyle çok tutmayacak bir uzaklıktaysan sıkıntı yok. Metrobüse kendini attırdıktan sonrası yürür gider."

Reklam
Reklam

27. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

  1. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön saglık kontrolüne katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğrenecekler. İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacak.

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekiyor.

POMEM SINAVI GİRİŞ YERLERİ DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

27. DÖNEM POMEM SINAV ESASLARI

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

Reklam
Reklam

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

POLİS ALIMI ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

POLİS ALIMI FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Reklam
Reklam

Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

UYARI: Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır. Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

POLİS ALIMI MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Reklam
Reklam

27. DÖNEM POMEM POLİS ALIM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Polis Akademisi Başkanlığın'ndan gelen açıklamada 8 bin polis alımı yapılacağına dair başvurular 21 Aralık tarihine kadar yapılmıştı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın),1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacak. Başvurular online olarak 8 - 21 Aralık tarihinde yapıldı. Alım sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bilgi paylaşılmadı.

EGM POLİS ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına polis alımları için nefesler tutuldu. Binlerce kişi polis alımlarının başlaması için 2021 polis alımları ne zaman yapılacak araştırmaya başladı. PÖH, PMYO, POMEM, PAEM eğitimleri alan binlerce aday, ne zaman polislik görevine başlayacağını merak ediyor. Yeni Ekonomi Paketi ile 2020 bütçesinde 65 bin kamu personel alımı öngörülüyor.Polis Akademisi Başkanlığı'na 2021 yılında binlerce polis memuru katılması bekleniyor. 2021'de de sağlık, eğitim gibi kadrolar olmak üzere Emniyet'e üniversite mezunu komiser, polis memuru ile bekçi alınacak. Peki 2021 polis alımları tarihi belli mi?

Reklam
Reklam

Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden 27'nci dönem POMEM giriş sınavına ilişkin yapılan duyuruya göre, alınacak öğrencilerin 6 bin 400'ü lisans (5 bin 440 erkek ve 960 kadın), 1600'ü ön lisans (1360 erkek ve 240 kadın) mezunu olacak. Alıma ilişkin esaslar ve sınav takvimi ilerleyen günlerde Akademinin "www.pa.edu.tr" adresinden açıklanacak denildi.

  1. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.

PMYO NEDİR?

Polis Akademisi bünyesinde, 2 yıl süre şartı ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, beslenme, üniformalı, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçlarının devletin karşıladığı
mesleki uygulama ve eğitim-öğretim yapan eğitim kurumlarına PMYO denir.. Emniyet Teşkilatı ihtiyacına göre yetiştirdiği PMYO'dan polis alımı yapar.

Reklam
Reklam

PAEM NEDİR?

PMYO ön lisans eğitim düzeyini baz alırken PAEM ise linsansüstü düzeyde eğitim vermektedir. Yine PMYO gibi PAEM'de de, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır. Emniyet Teşkilatı ihtiyacına göre yetiştirdiği PAEM'dan polis alımı yapar.

NASIL POLİS OLUNUR?

Polis olmak için hem eğitime hem de fiziki özelliklere sahip olmak gerekir. Lise mezunu düzeyi vatandaşlar da dahil, lisansüstü düzeyi olan herkes şartları sağladığı takdirde polis olabilir. Vatandaşlar eğitim seviyelerine göre farklı polislik okulunda eğitim alacaktır. Polislik eğitim süresi en son mezun olunan okuldan alınan eğitime göre 6 ay ile 2 yıl arasında değişmektedir. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) ' eğitimlerine katılan bir kişi 6 ay sonra polis olabiliyorken, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) eğitimlerine katılan bir kişi 2 yıl sonra polis olacaktır. Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ' eğitimlerini alan bir kişi de başarılı olduktan on bir aylık bir eğitim sonrası polis ünvanını alır.

POLİS NEDİR?

Kamu düzenini ve vatandaşın güvenliğini sağlayan kamu memurlarına verilen isimdir. Polis teşkilatının amacı; vatandaşların can, mal, ırz güvenliğinin sağlanması, yurt içinde huzûr ve nizâmın temini ve vatandaşların korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adâlete teslim edilmesi gibi birçok görevi vardır.

POLİS TEŞKİLATININ TEMEL AMAÇLARI

Polis teşkilatının görevleri ve temel amacı bellidir. Suç ortaya çıkmadan önce engellemeye çalışan polis teşkilatının temel amaçları şunlardır;

Kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak,

Yasaların uygulanmasını sağlamak,

Çeşitli belge ve lisansları düzenlemek,

Suçları önceden tespit etmek, gerçekleşmesini önlemek ve soruşturmaları gerçekleştirmek.

TÜRKİYE'DE POLİS TEŞKİLATI

Türk Polis Teşkilatı modern anlamda ilk olarak 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Şu an hala 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir polis teşkilattır. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlüktür.
Polis teşkilatları merkezde Daire başkanlıkları olarak, taşrada ise İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ismiyle örgütlenmiştir. Polis teşkilatı suç ortaya çıkmadan önce engellemek için çalışır.. Polis teşkilatının şu an yaklaşık olarak, 250.000 personeli ile görev yapmaktadır. Sahil Güvenlik Teşkilatı ( Sahil ve Denizlerde ) ve Jandarma teşkilatı ( köy ve kırsal alanlarda ) ile bölge paylaşımı yapılmış ve sadece il ve ilçe merkezlerinde ( polis ) görev yapmaktadır.

2021 POMEM ALIM ŞARTLARI NELER?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

e) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN, EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

•Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,

•Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

•Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,

•Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

•Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

UYARI: Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların; cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.

POLİS MAAŞLARI NE KADAR 2021

Polis maaşları çalışılan rütbeye göre değişkenlik göstermektedir. 2021 yılının yıl sonu enflasyon rakamlarına göre; polis memuru (8/1) maaşı 6.369 TL'den 6.883 TL'ye yükseldi. Başkomiser (3/1) maaşı ise 7.277 TL'den 7.858 TL oldu.

Anahtar Kelimeler: