Arnavutluk 0 - 1 İsviçre

EURO 2016 A Grubu ikinci maçında Arnavutluk ile İsviçre karşı karşıya geldi. Vladimir Petkovic'in öğrencileri 5. dakikada Fabian Schar'ın attığı golle karşılaşmayı 1-0 galibiyetle tamamladı.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) A Grubu maçında İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 yenerek, turunvaya iyi bir başlangıç yaptı. İsviçre'ye galibiyeti getiren golü 5. dakikada Fabian Schär kaydederken Arnavutluk'ta Lorik Cana, 37. dakikada kırmızı kart gördü.

Kardeş kapışmasında Granit sevindi

Dev şampiyonaya tarihinde ilk kez katılan Arnavutluk, İsviçre ile kozlarını Bollaert-Delelis Stadı'nda paylaştı. Maça hızlı başlayan İsviçre, 5. dakikada Fabian Schär'ın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti.

Reklam
Reklam

Cana'ya kırmızı kart

Arnavutluk'ta 37. dakikada topa elle müdahale eden Lorik Cana, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın ilk yarısı İsviçre'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 10 kişi kalan Arnavutluk, ikinci yarıda daha kontrollü bir oyun sergilerken iki ekip de girdikleri mutlak gol pozisyonlarından skor üretemedi. Mücadeleyi 1-0 kazanan İsviçre, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Xhaka kardeşler rakip oldu
Bu arada karşılaşma Arnavut asıllı iki kardeşin rekabetine sahne oldu. Granit Xhaka İsviçre, Taulant Xhaka ise Arnavutluk formasıyla sahada ter döktü.