Aromatik Bitkilere Çekirgeler Dadandı

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde,...

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde, çekirgelerin tıbbi aromatik bitkilere zarar verdiği şikayetleri üzerine incelemelerde bulundu.

Sarıveliler Ziraat Odası Başkanı Halil Kulak ve AK Parti Sarıveliler İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canbolat ile bölgede incelemelerde bulunan Mehmet Öztiryaki, yaptığı açıklamada, “İlaçlama yapıldığı, fakat bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle sıkıntılar yaşandığı gözlemlendi. Mevcut çekirgelerle yapılan ilaçlı mücadelede doğadaki alanda bulunan tüm canlıların öldü, bu nedenle daha etkin mücadele yapılması için Ankara Zirai Mücadele Enstitüsü ile irtibata geçildi.” dedi.

Reklam
Reklam

Öztiryaki, bu yıl ve gelecek yıl popülasyonun düşürülmesi için doğaya, o bölgede bulunan organik yetiştiriciliği yapılan tıbbi aromatik bitkilere ve arılara zarar vermeden mücadele yapılması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: