Aromatik Cennet Vadisi için BAKA’dan 400 bin TL destek

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi ile Kaymakamlığın birlikte yaptığı ‘Cennet Vadisi’ projesi için baş...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi ile Kaymakamlığın birlikte yaptığı ‘Cennet Vadisi’ projesi için baş vurulan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 400 bin lira destek verilecek.
Alanya Kaymakamlığı ile AÜ Alanya İşletme Fakültesi Türkler beldesinde yapımına başlanan ‘Aromatik Cennet Vadisi’nde’ 100 çeşit aromatik kokulu bitkinin dikileceği 20 hektarlık alan oluşturulacak. Bunun için BAKA’ya baş vuruldu.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA Yatırım Destek Ofisi Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı ziyaret etti. Ziyarette konu ile ilgili bilgi aldı. 350 civarında gelen proje arasında seçilen Aromatik Cennet Vadisi Projesi'nin 1 milyon liraya yapılacağını belirten Kaymakam Doğan, bunun 400 bin lirasının BAKA tarafından karşılanacağını söyledi. İlçede turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yaptıklarını belirten Doğan, BAKA’nın ilçede yapılan projeleri ele aldığını ve bu konuda destek vereceğini ifade etti. BAKA’nın hem maddi hem de fikir anlamında destek olduğu için Genel sekreter Engin’e teşekkür eden Doğan, golf sahaları, Akdağ kayak merkezi gibi projeleri önemsendiğine dikkat çekti.
Yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Doğan’a bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Engin, Alanya'da 9 golf alanı, Akdağ kayak merkezi, Organize Sanayi Bölgesi veya küçük sanayi sitesi yapılma çalışması bulunduğunu söyledi. Alanya’da soğuk hava depolarının olması, yazılım üssü ve teknokent kurulmasının düşünüldüğünü ifade eden Engin, Antalya'daki teknokentin bir parçasının Alanya'da yapılması düşünüldüğünü kaydetti. Bunun için ön çalışmaların devam ettiğini belirten Engin, güneş enerjisi panelleri üretim merkezi de yapılabileceğini dile getirdi. Gazipaşa Havaalanı pist uzatımına önem verdiklerini anlatan Engin, pistin uzatılıp uzatılmayacağı ve 5 milyon yolcu trafiği olup olmayacağı konuları ve alternatiflerini takip edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

2023 yılında İstanbul'dan Antalya'ya kadar hızlı tren hattı öngörüldüğünü ifade eden Engin, hızlı trenin bir an önce yapılmasını planladıklarını açıkladı. Hattın Alanya'ya uzatılmasını ve geçişlerin Kapadokya turizmi ile Antalya turizminin birleştirilmesini hedeflediklerini belirten Engin, bunun için gerekli ziyaretlerde bulunduklarını aktardı. BAKA çalışmaları ile ilgili bilgi veren Engin, 2 yıl önce kurulan BAKA’nın 1 yıldan beri daha aktif olduğunu söyledi. Burdur, Isparta ve Antalya illerinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Engin, 350 proje ile başvuru yapıldığını hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz