Arp Sanatçısı Ceren Necipoğlu için öğretmenler gününde tören

Brezilya açıklarında 1 Haziran 2009 tarihinde Atlas Okyanusu'na düşen uçakta hayatını kaybeden ve 2,5 yıl...

Brezilya açıklarında 1 Haziran 2009 tarihinde Atlas Okyanusu'na düşen uçakta hayatını kaybeden ve 2,5 yıl sonra cesedine ulaşılan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi’nde tören düzenlendi. Ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze töreninde öğrencileri Necipoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde saygı nöbeti tuttu.
Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nden dönerken uçak kazasında hayatını kaybeden Arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene annesi Selçuk, babası Vedat Necipoğlu, ablası Ayşe İmre Tüylü, yakınları, meslektaşları ve öğrencileri katıldı. Tören boyunca Necipoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde iki öğrencisi saygı nöbetinde bulundu.
Törende yine Necipoğlu’nun öğrencilerinden oluşan Burak Tüzün yönetimindeki Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, müzik dinletisi sundu. Konuşmalar öncesinde dünyaca ünlü İskoçyalı Arp sanatçısı Catriona Mckay’ın Necipoğlu için bestelediği parça dinletildi. Törende konuşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Cavcav, Arp Sanatı Derneği Başkanı Şirin Pancaroğlu birer konuşma yaparak hayatından kesitler aktardı.
Törende son konuşmayı yapan Necipoğlu’nun ablası Ayşe İmre Tüylü, kardeşinin öğrencilik yıllarından Amerika’daki eğitimine, oradan da Türkiye’de sürdürdüğü akademik hayatına varan duygusal bir konuşma yaptı.
Törende son olarak Necipoğlu için saygı duruşunda bulunarak cenaze önünden saygı geçişi gerçekleştirildi. Geçiş sırasında Necipoğlu’nun yakınları ile öğrencileri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra eller üstünde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Necipoğlu Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazını müteakip Kanlıca Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz