ARPA

SON ZAMANDA 6 MAAŞ ALANLARA İTHAF OLUNUR

ARPA?

Küçükken yaz tatillerinde babam bizi köye gönderirdi orada akraba çoktu zaten Eskişehir e 35 km uzaklıktaydı ve de yaşıtımız teyze çocukları vardı anlayacağınız haylazlık daha iyi oluyordu, karışan görüşen yok Şımarıklık hat safhada .Arpanın ne olduğunu buralarda öğrendim sadece hayvanlara kışın damda iken verildiğini biliyorum yaş on sekize gelince bunun suyundan bira yapıldığını çabucacık öğrendik gençlik işte.Anlayacağınız benim bildiğim arpayı ya hayvanlar yer , yada dindarlar açısından hele muhafazakar yönetimler tarafından mekruh sayılan bira yapımında kullanılır diye öğrenmiştim. Ancak ne hikmetse son zamanlarda televizyonlar da beş altı maaşı aynı anda alan bürokratlardan bahsedilmekte ,yukarıda da bahsettiğim gibi kışın hayvanlar meraya çıkamayınca samanla karıştırılıp hayvanlara verilen arpa ,insanlarda mı veriliyor acaba ? samanla da karıştırılıyor mu dersiniz İnsani vicdanı olan ,emeksiz beş maaşı lüpletince , karnı tok ,sırtı pek pazara gidip çöp bidonlarını karıştıran vatandaşları, tok karınlı bürokrat daha mı iyi gözlemliyor acaba?N diyeyim İçim sızlarken.

Reklam
Reklam

Bizim dinimizde emeksiz kazanılan para faiz olarak adlandırılır . 1400 sene önce arpa sadece hayvanlara verildiği için o zamanlar beş maaşlık arpalıklar bilinmiyordu .eğer bilinse idi inanıyorum ki faizden önce arpalıklar yasaklanırdı diye düşünüyorum.

Bu arada Yunanlı komşumuzda seçim yapıldı .Gelen başbakan ateistmiş ancak gelir gelmez bakanların makam saltanatına son vermiş ,hepinizin arabası var ülke zor durumda kendi arabanızla gelin gidin demiş .Danışmanlarını da postalamış madem bakansın demek ki kafanız çalışıyor ki bakan olmuşsun onun için danışmana ne gerek var bu masrafların karşılığı işten atılan işçileri yeniden işe alacakmış ..Benimde bir ateist arkadaşım vardı , halen görüşürüz, bir insan bu kadar mı sözünün eri ve borcunun kölesi olur ben bu arkadaşta gördüm. Kimseye çaktırmadan fakir çocuk okutur ,onların ihtiyaçlarını görür , yaptığı işten hakkettiğinin fazlasını almaz böyle bir ateist arkadaş

Tamamda şimdi benim kayış kopmak üzere arpalık alan bürokratlarımı ateist ?yoksa Yunan başbakanı mı dindar ,yoksa, yoksa benim arkadaşım mı ateist, beş maaş alanda ateist olabilir yoksa bu tehlikeli sularda dolaşan ben mi ateistim ?çünkü böcekler boş durmuyor bizi dinliyor Allah muhafaza yaş beş beş ele güne rezil oluruz çocuklara ne derim ben .Allah muhafaza .

Reklam
Reklam

Yahu bana yardım edin! şimdi arpalık alan bürokratlar neci oluyor ?Yunan başbakanı hakikatten ateist mi ? Peki bizim arkadaş bu olgunun neresinde?

Ben çıkamadım işin içinden yorum sizin

KÖYE GİTTİM ARPA NEDİR ORADA BİLDİM AKŞAM OLDU AHIRDA ARPAYI HAYVANLARA BİLEREK İSTİYEREK SEN VERDİN

KATUR KUTUR YERKEN HAYVANDIR NEFSİ NE BİLİR DEDİN

18 YAŞIMIZDA GÜZELLEŞİRSİN DİYE SUYUNU BİZE DE İÇİRDİN

HAYVAN YEDİ, KARNI DOYDU SAMANI DA KATIK OLDU

BRE VİCDANSIZ SENİN NEREN DOYDU ? NEFSİN YÜZÜNDEN ÇOLUK ÇOÇUĞUN BAK HEDER OLDU................................................. saygılarımla!

Ünal Elaslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz