Arş. Gör. Emrah Aydemir’in Büyük Başarısı

FORTUNE, 2013 yılı son sayısında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş.Gör. Emrah Aydemir’in makalesine yer verdi.

1929 yılından beri yayın hayatında olan, dünyanın en önemli iş dergileri arasında yer alan ve Türkiye’de de yayınlanan FORTUNE, 2013 yılı son sayısında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş.Gör. Emrah Aydemir’in "Yaratıcı Rekabette Kurum İçi İletişim" konulu makalesine yer verdi. Aydemir, son beş ay içerisinde FORTUNE Dergisi’nde yayınlanan iki makalesiyle çok büyük bir başarıya imza attı.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda doktora yapan, kitap bölümü, uluslararası bildirileri, makaleleri ve “Siyasal İletişimi Yeniden Okumak: Seçim Kampanyalarında Postmodern Bir Yaklaşım” adlı kitabı bulunan Aydemir, FORTUNE’nin Aralık sayısında yayınlanan “Yaratıcı Rekabette Kurum İçi İletişim” adlı makalesinde, “Klasik rekabet araçlarının yeterli olmadığı günümüzde işletmelerin rakiplerinden farklı bir yerde olmak için çaba harcadıklarını ancak bu noktada kurum içi iletişimi etkili olarak yaratıcı rekabette kullanmaya özen göstermediklerini, iç paydaşların en büyük varlık ve değer olduğu, işletmeyle ilgili haberlerin yayılmasında teşvik edilmesi gerekenlerin çalışanlar olduğu, cesaret verici mali sonuçların ve geri bildirimlerin personelle gerçekleşeceği işletmeler tarafından büyük ölçüde unutulduğunu ve asıl erişimi kolaylaştıran ve geliştiren kurum içi iletişimin gözardı edildiğini” belirterek, “Kurum içi iletişimin etkili olarak kullanılması çalışanlar üzerinde işlevsel olarak operasyonel verimliliği arttırır.

Reklam
Reklam

Özellikle işletmeler zorlu rekabet ortamı içinde devamlılıklarını sürdürmek için güçlü değerlere göre bir portföy geliştirmek zorundadır. İşletmelerin kurum içi iletişim yeteneğinin etkinliği kurum içi iletişim yaklaşımlarının değer kazanmasını sağlayacak, küresel rekabet ortamında başarılı olmalarını kolaylaştıracak ve dış hedef kitleyle kurulan ilişkileri pratik hale getirecektir. Bu sayede işletmeler karlarını ve pazar paylarını rahatlıkla arttıracak ve kurum içi iletişimi pazarlama aracı olarak kullanacaktır” dedi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: