Arsaları Geri Istenen Mahalleli Davul Zurnalı Eylem Yaptı

Devlet tarafından verilen arsaları 60 yıl sonra geri istenen mahalleli davul zurna çalarak eylem yaptı....

Devlet tarafından verilen arsaları 60 yıl sonra geri istenen mahalleli davul zurna çalarak eylem yaptı. 359 dönümlük arazinin mera vasfını yitirmediği gerekçesi ile Maliye’nin evlerine ve arsalarına sahip çıktığını dile getiren vatandaşlar davul zurna eşliğinde hükümet konağına kadar yürüdü. Sorunlarını dilekçe halinde yazan 113 mağdur vatandaş, bina ruhsatı ve arsalarının tabu örneğini kaymakamlık yetkililerine teslim etti.

Hatay’ın Erzin ilçesinde devlet 60 yıl önce verdiği arsayı geri isteyince, evlerinden ve arsalarından olma korkusu yaşayan vatandaşlar ilginç bir eylem yaptı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde yürüyüş yaptı. Ellerinde 'İşgalci değiliz tabu sahibiyiz', 'Yasa zedeler', 'Sorun burada çözüm Meclis'te' yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, arazinin mera vasfını yitirmediği gerekçesi ile Maliye'nin evlerine ve arsalarına sahip çıktığını ve bunun sonucunda mağdur olma korkusu yaşadıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kendisi de mağdur olan mahalle muhtarı Kadir Kürtül ve vatandaşlar, durumları dile getirmek istedikleri Kaymakam İskender Yönden'i makamında bulamadı. Bunun üzerine mahalle muhtarı Kadir Kürtül, Av. Akif Özer ve birkaç mahalleliden oluşan grup, bina ruhsatı ve arsalarının tapu örneğinden oluşan dosyaları yazı işleri müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Maliye'nin açtığı davayı kazandığı takdirde evlerinden ve yurtlarından olacaklarını belirten mahalle muhtarı Kadir Kürtül, “Devletimiz bize sahip çıksın, bizleri evsiz, yurtsuz bırakmasın. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra yetkililerin 359 dönümlük arazinin mera vasfını yitirmediği gerekçesiyle burada evi ve bahçesi bulunan 113 kişiye tebligat göndermesine bir anlam veremiyoruz. Malmüdürlüğü ben ve benim gibi onlarca insana (113 kişi ve 88 parsel) tapularımızın iptali için Erzin Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapu iptal davası açtı. Dava açma gerekçesi olarak bu arsaların evveliyatının mera olması ileri sürülmektedir. Mahalle muhtarı olduğum için vatandaşlar her gün kapımı çalıyorlar. Vatandaşlar çok tedirgin, bir an önce bu sıkıntımıza bir çare bulunmasını istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Av. Akif Özer'in hükümet konağı önünde yaptığı basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: