Arslan Kadınlar Gününü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir...

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Arslan mesajında: “Emekçi kadınların insanca bir yaşam isteğiyle, eşitsizliğe, ayrımcılığa, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı baş kaldırdığı gündür 8 mart.Dünya barışının güçlenmesi için Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında kadınlara haklarının verilmesi kararlaştırılmış ve bu tarihten sonra 8 mart BM’e üye ülkelerde “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye’de ise bu önemli gün ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” adı altında kutlandı.Kadınlarımız 1926 yılında kabul edilen medeni kanunla aile içerisinde erkeklerle aynı hakları, 1934 yılında da seçme ve seçilme hakkını elde etti.Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımıza önem vermekteyiz. İşte bu nedenle iktidara geldiğimizde, kadınlarımızın katılımcı, daha aktif politika yaptıkları ortamı hazırlamak için öncelikli hedeflerimizden birisi de Siyasi Partiler Kanununda düzenlemeler yaparak, cinsiyet kotalarının parti tüzüklerine konmasını sağlamak olacaktır.Bu düşüncelerle “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: