Arslan; “thk Halktan Aldığını Halka Veriyor”

Türk Hava Kurumu’nun Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını kabul ettiğini belirten Türk Hava...

Türk Hava Kurumu’nun Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını kabul ettiğini belirten Türk Hava Kurumu Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, "Türk Hava Kurumu halktan aldığını halka veriyor" dedi.

2860 sayılı Yardım Toplama ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunlarına göre fitre, zekat ve bağış kabul ettiklerini belirten THK Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan “Halkımızdan destek bekliyoruz” dedi. Arslan, THK'nın fitre, zekat ve deri gelirlerinin yüzde 50'sinin ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verilerek yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere kaymakamlık aracılığıyla dağıtıldığını belirtti. "Yüzde 10'unu ise Türk Kızılay'ı Derneği, Türkiye Diyanet Vakfı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na veriliyor" diyen Arslan, "Geriye kalan yüzde 40 ile de tüm Türkiye'de açtığı Model Uçak, Paraşüt, Yamaç Paraşütü ve Planör gibi kursları ile ücretsiz hizmet vererek havacılık faaliyetlerinde bulunuyor. Ayrıca Türk Hava Yollarına pilot yetiştiriyor, ülke ormanlarının yangından korunması için yangın söndürme uçakları ile yangınlara müdahale ediyor, ambulans uçak hizmetleri görüyor. Dini vecibelere uygun olarak kesilen Vekalet Kurban ve Adak Kurban etlerini Et-Balık Kurumu aracılığı ile hazırlayarak şubeler vasıtası ile muhtaç kişilere kavurma olarak dağıtıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

2011 yılında iddialı bir şekilde eğitim ve öğretime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında yüksek lisans, lisans ve meslek yüksekokulu düzeyinde, kampusu içerisinde bulunan havaalanı ve uçak fabrikası ile tam donanımlı eğitim verildiğini kaydeden

Arslan, şunları kaydetti:

"Karşılıklı öğrenci değişim programı ile dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumlarıyla yaptığı işbirliği anlaşmaları sayesinde öğrencilerine yurtdışında da eğitim vererek çift imzalı diploma ile tüm dünyada iş bulma imkanı sunuyor. Dağıtmış olduğumuz Türk Hava Kurumuna ait zarflar seri numaralı olup kaybedilmemesi yıpratılmaması gerekmektedir. Zarfların kurumumuza tam olarak geri dönüşü sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızın belirtilen konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum."

Ramazan ayının hayırlar getirmesini dileyen THK Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, her zaman destek olan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, muhtarlar ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: