Arslan’dan Çelebi’ye Cevap

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin Hak-İş üyelerine tepki göstermesine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Karabük’ten...

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin Hak-İş üyelerine tepki göstermesine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Karabük’ten şöyle cevap verdi: “Çelebi’nin üslubunu çok yakışıksız buldum.”

1 Mayıs nedeniyle Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakmak üzere gelen Hak-İş üyelerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi tepki gösterdi. Çelebi, Hak-İş üyelerine “İnsanlar gaz yerken davul zurnayla buraya gelmeyin” demişti. Hak-İş Konfederasyonunun Karabük’te düzenlediği miting sonrası konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Çelebi’nin üslubunu yakışıksız bulduğunu söyledi. Çatışma imkanı vermeden coşkuyla, heyecanla, taleplerini özgürce ifade ettiklerini belirten Arslan, şöyle konuştu: “2009-2010-2011-2012 yıllarında Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları yapıldı. Bu sene yasaklanmış olması tamamen fiziki şartların yetersiz olması nedeniyle. 1 Mayıs sadece Taksim’de değil bütün alanlarda kutlanılmalı. Bir çatışma imkanı vermeden coşkuyla, heyecanla, taleplerimizi özgürce ifade ettiğimiz ama aynı zamanda itirazlarımızı yaptığımız bir güne dönüştürmemiz gerekiyor. Biber gazlarının olmadığı, çatışmanın olmadığı bir Mayıs’ı özlüyoruz. Birileri kavgadan çatışmadan kendilerine bir şey elde etmeye çalışıyor. Maalesef Türkiye’ye yakışmayan, Türkiye’yi üzen, bizleri üzen görüntülerle karşılaşıyoruz. Biz bunun içinde değiliz, böyle bir üslubu kabul etmiyoruz, bu kutlama şeklini reddediyoruz. Barışçıl ortamlarda 1 Mayıs’ın kutlanmasını istiyoruz. Herkesin soğukkanlı olması gerekiyor. Birlik mücadele dayanışma günümüzde barışı, Türkiye’nin özlediği 30 yıldır yaşanan çatışmanın artık son bulması için bu alanları fırsata dönüştürmek istedik."

Reklam
Reklam

Türkiye’nin mutlaka bu barışı sağlaması gerektiğini anlatan Arslan, şunları söyledi: "Artık çatışmalar olmasın, insanlarımız ölmesin, analarımız ağlamasın diyoruz. Ben çatışmanın, savaşın olmamasını istiyorum, bunların muhatapları kim ben bilmem, ben ülkemde kan aksın istemiyorum, ülkemde gencecik çocuklarımız askere gönderirken tabutlar içerisinde gelmesini istemiyorum, barış içerisinde yaşamak istiyorum. Birileri barışı istemeyebilir, çatışma olsun isteyebilir o onların sorunu.”

1 Mayıs’ta çatışmanın, kavganın yeri olmaması gerektiğini anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakışık bulmuyorum, bizde mi kavga edelim, biz de mi çatışalım, biz de mi biber gazlarına maruz kalalım? Bunun bir sınırı var, biz Sayın Başbakanla görüştük ve bizlere ‘İstiyorsanız Kazlıçeşme’yi verelim ama sembolik kutlamayı Taksim’de yapın’ dedi. Biz buna karar verdik ve 100 kişi de karar verdik ancak emniyet müdürü bunu 40 kişiye indirdi, biz sembolik kutlamayı yaptık daha ne yapalım? Türkiye’de kavgamı edelim, çatışmamı yaşayalım, polisle karşı karşıya mı gelelim? Birileri kavgadan çatışmadan kendilerine bir şey elde etmek istiyorlarsa biz orada yokuz. Sayın Çelebi’nin üslubunu çok yakışıksız buldum."

Reklam
Reklam

1 Mayıs’ı birlik mücadele dayanışma günü olarak kutlamaktan yana olduklarını anlatan Arslan, şunları söyledi: "Ama 1 Mayıs'ı ruhuna uygun olarak kutlayalım, 1 Mayıs’ta çatışmanın, kavganın yeri olmamalı. Ben özgürce bu meydanda taleplerimi seslendirebildim, ama Allah aşkına İstanbul’da ara sokaklarda yapılan çatışmalarda hangi mesaj verildi? Hangi isteğimizi haykırabildik? Bu çatışmanın, bu kavganın bu ülkeye, emekçilere hiçbir faydası yok. Bugün emekçiler meydanlara alınmadı, maalesef emekçilerin arkasındaki bir kısım karanlık güçler, marjinal guruplar çatışarak emekçilerin üzerine ihaleyi yıkmaya çalışıyorlar.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: