'Artığımla çıkıyor' cinayeti

Samsun'da 'Artığımla çıkıyor' diyerek 2 öğrenciyi öldüren katil serbest kalacak

Samsun'da kız arkadaşı hakkında, "Benim artığımla çıkıyor" diye konuşan iki lise öğrencisini 25 Mayıs 2006 günü okula giderken öldürmek suçundan yargılandığı mahkemece 34 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve dosyası Yargıtay'da olan Aykut Aşar (21), cezasının onanmaması halinde tutukluluk sürelerini kısaltan CMK'nın 102'nci maddesinin yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 5 ay sonra tahliye olacak. Cinayet suçlarından yargılanan üç kişi ise, aynı madde kapsamında tahliye edildi.
Samsun'da 25 Mayıs 2006 günü, olay tarihinde 17 yaşında olan 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi Aykut Aşar sabah okula giderken, kız arkadaşı Ş.E.O.'nun eski sevgilisi 17 yaşındaki lise öğrencisi Cihan Semizoğlu ve 16 yaşındaki arkadaşı Ahmet Genç'i, "Benim artığımla çıkıyor" diye kendisine laf attıkları için tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan ve 15 saat sonra polise teslim olan Aşar, duruşmalarda çifte cinayeti işlediğini kabul edip, pişman olduğunu söyleyerek şunları anlattı:
"Okula gitmeden önce anneme ilaç alıp dönüyordum. Bu sırada onlarla karşılaştık. Benimle tekrar dalga geçmeye ve kız arkadaşım hakkında ileri geri konuşmaya başlayınca kendimi korumak için satın aldığım silahı çıkararak Cihan'a ateş ettim. Ahmet'e ateş etmedim. Onun nasıl vurulduğunu bilmiyorum. Ş.E.O. ile üniversite ve evlenme hayalleri kuruyorduk. Böyle olmasını istemezdim."
**TOPLAM 35 YIL CEZA ALDI**
Cinayetleri planlamadığını söyleyen Aykut Aşar', Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sonucunda 10 mayıs 2010 tarihinde Cihan Semizoğlu'nu haksız tahrik altında öldürmekten 12 yıl, Ahmet Genç'i de delilleri karartmak ve tanık bırakmamak için kasten öldürmekten 22 yıl, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da 1 yıl 4 ay olmak üzere toplam 35 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 5 ay içerisinde verilen cezayı onamazsa 31 Aralık 2010'da yürürlüğü giren ve tutukluluk sürelerini kısaltan CMK'nın 102'nci maddesi nedeniyle Aykut Aşar serbest kalacak.
DHA
Anahtar Kelimeler: