Artık Hem Soyadı Hem Nüfus Kaydı Var

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan, ne soyadı ne de nüfus kaydı bulunan 53 yaşındaki kişiye nüfus kağıdı çıkarıldı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan, ne soyadı ne de nüfus kaydı bulunan 53 yaşındaki kişiye nüfus kağıdı çıkarıldı.

Ayvacık ilçesine bağlı Koçyurdu köyünde doğan ve çevresinde "Ali" ismiyle çağrılan söz konusu kişi, 2 yaşında babasını kaybetmiş, annesinin de evi terk etmesi üzerine öksüz kalarak aynı köyde yaşayan komşuları Mehmet Tekin'in yanına yerleştirilmişti. Anne ve babasının da nüfus kaydı olmayan Ali, kendisi de nüfusa kaydedilmeden yaşamaya devam etmişti. Mehmet Tekin'in Ali'ye nüfus kağıdı almak için başvuracağı 1990'lı yıllarda işlemler başlamasına karşın Mehmet Tekin 1991 yılında vefat edince, nüfus kaydı işlemleri de bir kenara atılmıştı.

Reklam
Reklam

Vefatın ardından Mehmet Tekin'in Çarşamba'da oturan kardeşi Naim Tekin'in yanında kalmaya devam eden Ali, 53 yaşında olmasına karşın hiçbir devlet kaydında adına rastlanmadan yaşıyordu.

-Evlenmek istiyor-

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın da desteğiyle "Ertekin" soyadını alan Ali'ye İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından kimlik çıkartıldı.

Ali Ertekin'in de artık bir nüfus cüzdanı olduğunu söyleyen Kaymakam Yıldız, "Kendisi de artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Bundan sonra doktora gitmek isterse de rahatlıkla gidebilecek. Nüfus cüzdanı İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Nüfus cüzdanını kendisine vereceğiz ve bundan sonra yaşantısını normal bir şekilde sürdürecek" dedi.

Nüfus cüzdanını Kaymakam Yıldız'dan alan Ali Ertekin, evlenmek istediğini söyledi.

Kimliğinde 01.01.1960 doğumlu olarak yazılan Ertekin, ilk doğum gününü de Kaymakam Yıldız ile kutladı.

Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: