Artık kararmayacak: Dahiyane saklama hilesi muzları 26 gün boyunca taze tutuyor!

Güzel lezzetinin yanı sıra faydalı da olan muz, en çok tüketilen meyvelerden biri. Özellikle çocukların bayılarak tükettiği muz, bazen hızla kararıp bozulabiliyor. Çabucak ziyan olan muzların çözümü meğer çok basitmiş. Anında olgunlaşabilen ve daha da hızlı bir şekilde kahverengileşip yumuşak bir hal alabilen muz için oldukça etkili bir saklama tüyosu var. TikTok'ta 'amycrosslegacy' kullanıcı adlı bir gıda saklama uzmanı 26 gün sonra bile muzları taze tutan saklama yöntemini paylaştı.

Birçok kişinin en sevdiği meyvelerden biri de muz. Muzların çok çabuk kararması ve bozulması sorununa çözüm yolları aranıyor. Muzları en uzun süre saklamak için çeşitli saklama yöntemleri deneniyor. Bir gıda saklama uzmanı, 26 gün sonra bile muzların kararmasını önleyecek dahiyane bir tüyo paylaştı. Bu tüyo ile muzları uzun süre sarı renkte ve taptaze şekilde saklayabilirsiniz.

MUZLARI HAFTALARCA TAZE TUTYOR

Amy Cross, kavanoz tekniğin paylaştı. Bu teknikte muzlar dilimleniyor ve buzdolabında cam bir kavanozun içinde saklanıyor.

Reklam
Reklam

26 gün sonra ortaya çıkan sonuçlarda muzun dilimleri her zamanki kadar taze görünüyordu ve kabuğu hala sarıydı üstelik kahverengileşme belirtisi de göstermiyordu.

Amy videosunda, "Bunlar 13 Mart'ta satın aldığım muzlar ve bunu üçe bölüp bir kavanoza koydum, yani 26 günlükler. Yani muzları kavanoza koymamın asıl amacı, kesilmiş bir muzun 12 saat dayanıp dayanamayacağını görmekti ve 26 gün oldu." dedi.

Muzu kesmeden saklamak istiyorsanız serin ve ışıktan korunan bir yerde saklamanız tavsiye edilir.

Anahtar Kelimeler: