Artık Sakarya’da Sular Kesilmeyecek

Sakarya’da şebeke suyunun sık sık kesilmesine sebep olan alanda, su kesintisi yaşanmaması için çelik borular...

Sakarya’da şebeke suyunun sık sık kesilmesine sebep olan alanda, su kesintisi yaşanmaması için çelik borular tünelden geçirilecek. Ayrıca isale hatları da yenilenecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Esentepe mevkiinde yapımı devam eden çelik isale hattı çalışmalarını inceledi. Toçoğlu, “Sapanca Gölü’nden şehre su transferini gerçekleştirecek olan çelik isale hattını, sorunsuz bir şekilde çalışması için önceki hatlardan farklı bir güzergâhta inşa ediyoruz. Sıfır riskle çalışan bir hat için Serdivan Esentepe Bölgesi'nde 453 metre uzunluğunda tünel inşa edeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Toçoğlu, şehrin isale hatlarında sorun olduğunu özellikle 1. ve 2. isale hatlarının eskimesi, 3. isale hattı ise yapıldığı dönemde yanlış projelendirilmesi sebebiyle hatlarda oluşan patlaklardan dolayı sürekli su kesintisi yaşandığını vurguladı. Bu sorunun kesin bir şekilde çözüme kavuşturulması için tamamı çelik borulardan olan yeni bir isale hattı projesi hazırlayarak hızla çalışmalarına başladıklarını dile getiren Toçoğlu, "Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki bu hattın 4 kilometresini tamamladık." diye konuştu.

14 milyon 747 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen çelik isale hattı projesini yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Toçoğlu, şu bilgileri verdi: “Bu hattın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için farklı bir güzergâh tercih edildi. Bu güzergâhta ayrıca büyük bir de tünel açacağız. Bu tünel 3,20 metre çapında olacak ve hat bu tünelden geçecek. Şimdi tünel çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah yıl sonuna doğru bu hattı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu bu hat ile Hızırilyas Tepesi’nde inşa ettiğimiz arıtma tesislerine ulaştıracağız. Arıtma tesisinde ileri teknoloji arıtma sağlandıktan sonra da vatandaşlarımızın çeşmelerine kesintisiz bir şekilde birinci sınıf içme suyu ulaştırmış olacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: