"Artık tahammülümüz kalmadı"

Ak Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ne ‘terör’ ne de ‘AB’ için tahammülümüz kalmadı şeklinde konuştu

Başbakan Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği İl Danışma Meclisi’nin toplantısına katıldı.

[

](https://twitter.com/HaberMynet)

“2014 hedefleri” ve “seçim süreciyle ilgili stratejik planların” görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Avrupa Birliği sürecine ağırlık verdi.

Bazı Avrupa ülkelerinde kırmızı bültenle aranan canilere kol kanat gerildiğini ve teröre müsamaha gösterildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Bizim AB üyeliği noktasında artık tahammülümüz zayıfladığı gibi, teröre gösterilen müsamaha noktasında hiç tahammülümüz kalmamıştır. Önce Paris’teki olay, ardından Ankara’da ABD Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen, bir vatandaşımızın da şahadeti, bir gazeteci kardeşimizin yaralanmasına neden olan olay, Avrupa ile terör arasındaki muhabbetin artık daha güçlü şekilde sorgulanması gereğini ortaya koymuştur. Türkiye olarak bu ilişkinin, bu muhabbetin, bu müsamahanın üzerine çok daha kararlılıkla gideceğiz” diye konuştu.
Riccardione’ye cevap

Reklam
Reklam

Terör sorununun çözümüne ilişkin daha önceki sözlerini yineleyen Başbakan, “Terör silah bırakmadığı sürece, güvenlik güçlerimizden kimse operasyonları bırakmasını beklemesin. Bölücü terör silah bırakacak, ikinci, ya da üçüncü ülkeye gidecekse sınırlarımızı terk edene kadar bizler, onların yurt dışına çıkmalarını bu noktada müsamaha ile karşılarız” dedi.

Amerika Büyükelçisi Riccardione’nin sözlerine de üstü kapalı olarak sert bir yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, başı öne eğilecek bir millet asla değiliz. Biz, iradesi teslim alınacak, özgürlüğüne ipotek konulacak, istikameti başkaları tarafından belirlenecek bir millet asla ve asla değiliz. Biz her ülkeyle dostane ilişki içinde olmaya, her kurumla samimi işbirliği geliştirmeye büyük özen gösteririz. Ancak hiç kimsenin, hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun, hiçbir örgütün üzerimizde ahkam kesmesine, irademize yön vermesine asla müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği sürecinde Türkiye’nin ideolojik olarak engellendiğini de belirten Erdoğan, Türkiye’nin bin yıllardır olduğu gibi bugün de, yarın da istikbali olan yürüyüşünü devam ettireceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: