Artık Tüm Asansörler Denetime Tabi

Adıyaman Belediyesi ile Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi arasında asansör bakım ve işletme...

Adıyaman Belediyesi ile Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi arasında asansör bakım ve işletme yönetmeliği kapsamında, Adıyaman Belediyesi sınırları içerisinde bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılmasına dair işbirliği protokolü yapıldı.

Bu kapsamda tüm asansörlerin denetimi yapılarak, vatandaşın can güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. 1 yıllık geçerli olan protokol, Belediye Başkanlığı makamında Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Yetkilisi Salih Zeki Sayın arasında imzalandı. Asansörlerin yıllık kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için, protokolün önemli olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

Amacın; Adıyaman Belediyesi sınırları içerisindeki yapılarda bulunan tüm asansörlerin can ve mal güvenliği yönünden uygunluğunun tespiti, yürürlükteki asansör bakım ve işletme yönetmeliğiyle ilgili standartlar çerçevesinde yukarıda bahsi geçen asansörlerin yıl içerisinde en az bir kez kontrolünün yapılması (asansörde meydana gelebilecek bir kaza sonrasında yıllık kontrol tekrarlanacaktır), yapılan kontrol sonucunun raporlanması, güvenlik ve işletmeye yönelik tespit edilen eksiklerin giderilmesi, bina sorumlusu tarafından kontrolüne izin verilmeyen ya da eksikleri giderilmeyen asansörler için yönetmelikte belirtilen cezai müeyyidelerin uygulanması suretiyle asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun olarak kullanımını sağlamak olduğu belirtildi.

Ayrıca, Adıyaman Belediyesi sınırları içerisindeki yapılarda bulunan tescili yapılmamış asansörlerin tespit edilip, işletme yönünden uygunluk kriterlerini yakalaması için gerekli kontrollerin yapılarak sonuçlarının raporlanması suretiyle, tescili yapılmamış asansörlere ait bir veritabanı oluşturulmasının da amaçlandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konunun gözardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu ve can emniyetinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Adıyaman Belediyesi, bu nedenle idari sınırlarımız içerisindeki asansörlerin yıllık kontrolünü, yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirmek üzere; personel sayısı, ekipman ve fiyat açısından en uygun firma olan Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi ile anlaşarak protokol imzalamıştır" dedi.

Yüklenici firma sorumlusu Salih Zeki Sayın da protokol sırasında yaptığı açıklamasında, "Yasanın öngördüğü şekilde Adıyaman Belediyesi idari sınırları içinde bulunan asansör sistemlerine sahip binaların kullandıkları asansörlerin yıllık bakımlarını en iyi şekilde yapacağız. Sayın Belediye Başkanı bu konuda oldukça hassas davranmakta. Nedeni de; vatandaşların can güvenliğinin en önemli unsur olduğunu ve çok dikkat etmemiz noktasında uyarılarını yapmıştır. Yapılan anlaşma ile tüm asansörlerin bakımları en iyi şekilde yapılacak ve sağlıklı bir şekilde korkusuzca güven içinde vatandaşlar asansörlerini kullanacaklar" şeklinde bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: