"Artistanbul 2006" fuarı açıldı

İSTANBUL (İHA) - Salıpazarı Antrepolar'da kapılarını sanatseverlere açan "Artİstanbul 2006-Uluslararası Çağdaş Sanat Günleri", 26 Kasım tarihine kadar İstanbullular'ı bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, Artİstanbul 2006'ya katılmak için 120 galeri başvurdu, ancak Seçici Kurul tarafından 65'inin sergilenmesine karar verildi.

Fuarda Hollanda, ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İsviçre'den 8 yabancı galeri de yer aldı. Artİstanbul 2006 Fuarı'nın 100 bin izleyiciyi ağırlaması hedefleniyor.

Fuarın açılışını gerçekleştiren ve bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle İstanbul'un yeni bir sürece girdiğini ve sanatla ilgili vakıfların birbiriyle yarışması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Topbaş "Rahmetli Sakıp Ağa'yı anıyorum. Kendisi vefatından 1 gün önce beni arayarak Picasso'yu Emirgan'a getireceklerini ve yardım etmemizi istedi. Ben de 'Kendinizi yormayın, elimizden ne gelirse yaparız' dedim. Onun düşüncesi gerçek oldu. Picassolar, Rodinler İstanbul'a geldi. Şimdi de Cengiz Han Sergisi'ni şehrimize getiriyoruz. İstanbul'da bu sergi muhteşem olacak. Bir ülkede sanatsal değerler ne kadar hassasiyetle takip ediliyorsa o kentin modernliği o derece hissedilir. İstanbul'da son 2 yılda gerçekleşen kongreler, fuarlar ve sanatsal akımlar oldukça heyecan ve umut vericiydi gelecek adına. Bir kentte sanatsal aktiviteler ne denli yoğunsa ve hassasiyetle takip ediliyorsa, o kentin gelişmişliği, zenginliği, varlığı o boyutta hissedilir. İstanbul'a yeni eserler, yeni sergiler gelecek. Biz bunu başaracağız, başarmaya da mahkumuz" diye konuştu.

Fuar, 26 Kasım tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.