Artvin Belediyesi Buzlanmaya Karşı Tedbir Alıyor

Artvin Belediyesi, kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmalara karşı çalışma başlattı.

Artvin Belediyesi, kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmalara karşı çalışma başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, kış aylarında maddi ve manevi olumsuzlukların fazla olduğunu belirterek, "Şehir dağın yamacında kurulu olduğu için kış şartları gerek sürücülerimizi gerekse vatandaşlarımızı zorlamaktadır" dedi.

Kar ve buzla mücadele için bütün kurumlar gibi belediyenin de çok para harcadığını ifade eden Eldemir, "Geçmişte karla ve buzla mücadele ettiğimizde iş makinelerinin ağırlığından, bıçağının yaptığı tahribattan geriye bahar aylarında bozulmuş yollar, yıpranmış araçlar kalıyordu. Geçmişte, yoldaki buzu ve karı ortadan kaldırmak için kaya tuzu, kum, çakıl gibi klasik yöntemler kullanılıyordu. Bu yöntemler altyapıya ciddi zararlar veriyordu. Ayrıca bu klasik yöntemler çok düşük sıcaklıklarda etkisini göstermiyordu" dile konuştu.

Reklam
Reklam

Karla mücadelede artık kar ve buz çözücü solüsyon kullandıklarını, bunun karayolu ve diğer harici yüzeylerdeki kar ve buzlanmayı önleyici bir karışım olduğunu ifade eden Eldemir, solüsyonun korozif etkisinin çok düşük olmakla beraber çevre açısından herhangi bir zararlı etkisi bulunmadığını söyledi.

Solüsyon kullanımının tuz ve kum serpme uygulamasına göre daha kolay olduğunu kaydeden Eldemir, ürünün likit olmasından dolayı yüzeye püskürtme şeklinde yapıldığını ve homojen bir uygulama sağladığını bildirdi.

Muhabir: Yusuf Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: