Artvin Faal Gazeteciler Derneği Kuruldu

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) kuruldu.

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) kuruldu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Artvin'de yeni bir vizyon ortaya koymak ve farklı bir bakış açısı ile basın camiasına renk katmak adına AFGAD'ın 19 Mayıs'ta kurulduğu belirtildi.

Amaçlarının, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi için çalışmak, üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFGAD, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye'de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. AFGAD, ülkemizin, Artvinli'nin, Artvin sevdalılarının, Artvin'e emek verenlerin sesidir. Ülkemizi ve Artvin'i seven her fert, Artvin Faal Gazeteciler Derneği'nin dostudur. Artvin-de kurulan bir sivil toplum kuruluşu olarak AFGAD, her ferde ve her kuruma eşit mesafede durur."

Reklam
Reklam

Açıklamada, derneğin kurucu üyelerinin Yaşar Kars, Hatice Nur Ersöz, Turan Şentürk, Sami Özçelik, Ziya Akyıldız, Aydın Tatar ile Erdal Bakır olduğu da kaydedildi.

Muhabir : Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: