Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hasan Dilberoğlu Seçildi

ARTVİN (AA) - Artvin'de 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yapılan ilk İl Genel Meclisi toplantısında, meclis başkanlığına Hasan Dilberoğlu seçildi.

Artvin'de 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yapılan ilk İl Genel Meclisi toplantısında, meclis başkanlığına Hasan Dilberoğlu seçildi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda, en yaşlı üye Erkan Özyazıcı başkanlığında yapılan toplantıda, gizli oylamayla meclis başkanlığı, katip üyelik, başkan vekilliği, il encümen üyelikleri ve ihtisas komisyon üyeliği seçimleri yapıldı. Seçimlerde, İl Genel Meclisi Başkanlığına Murgul AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Dilberoğlu seçildi. Katip üyeliklerine Mehmet Akalın ve Mustafa Kalender seçilirken birinci başkanvekilliğine Muhammet Çakmak, ikinci başkanvekilliğine de Ali Yiğit getirildi. Dilberoğlu, yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresinin karar organı olan meclis üyeliğine siyasi parti temsilcileri olarak seçildiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Siyasi kimliklerimizi kapının eşiğinde bırakarak, ilimizin güzel yarınları için güzel ve doğru kararlar alarak, herkese eşit mesafede ve adil, daha mutlu ve güzel bir Artvin için buradayız. Yasalar ve yönetmenliklerin bize verdiği yetki çerçevesinde hep birlikte bizi seçen vatandaşlarımıza layık olmak için çalışacağız. Görevlerimizi ifa ederken Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizlere güzel işler yapmayı nasip eylesin. Bizleri buraya taşıyan herkese sonsuz teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum." İl Genel Meclisi toplantısı, katip üyelik, başkan vekilliği, il encümen üyelikleri ve ihtisas komisyon üyeliği, Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Üyeliği ve Rize İlleri Kaçkar Turizm Birliği üyeliği seçimlerinin tamamlamasıyla sona erdi. Artvin İl Genel Meclisinde, 11 AK Parti, 7 de CHP üyesi bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: