Artvin'de Evde Hasta Bakım Uygulamaları

ARTVİN (AA) - Artvin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlİ Ekrem Akbaş, evde bakım hizmetleri kapsamında tedavi gören hastaları evlerinde ziyaret ediyor.

Artvin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlİ Ekrem Akbaş, evde bakım hizmetleri kapsamında tedavi gören hastaları evlerinde ziyaret ediyor. Orta Mahalle'de yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Keskin'i evinde ziyaret eden Akbaş, Türkiye'de nüfusun binde 2'sinin evde bakıma muhtaç olduğunu ve Artvin"de oranın bu sayıdan biraz fazla olduğunu söyledi. Artvin'deki yaşlı nüfusun yüksek oluşunun evde bakım uygulacak hasta sayısını artırdığını ifade eden Akbaş, "Halk Sağlığı Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde Artvin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak il genelinde 800 civarında hastaya evlerinde hizmet veriyoruz. Mücavir alanlar içindeki hastalara genel sekreterliğimiz, mücavir alan dışındakilere ise Halk Sağlığı Müdürlüğü bakıyor" dedi. Hasta tespitinin şahsi başvuru, aile hekimlerinin önerisi gibi değişik yollarla yapıldığını anlatan Akbaş, "Artvin Kamu Hastanerleri Sekreterliğine bağlı tüm hastanelerde evde bakım hizmeti uygulaması yürütülüyor. Bu uygulamayla hastaneye getirilmesi sıkıntı olan hastaların ayağına gidiyoruz. Öyle hasta var ki yerinde tedavi edilmesi gerekiyor. Örneğin boynundan aşağısı felçli olan hastamızı evden çıkarmak, ambulansa bindirmek, hastaneye götürmek, orada indirmek, sedye ile taşımak gerçekten çok zor ve hastayı yoran bir süreç. Eğer evde yapılabilecek tedavi ise neden taşıyalım" diye konuştu. Akbaş, evde bakım hizmetlerinde Artvin'de yaşadıkları en büyük sıkıntının araç olduğunu dile getirerek, hayır severlerden araç yardımı istedi. 80 yaşındaki Mehmet Keskin ise hastalığının 40 yıl önce başladığını, son 10 yılda arttığını belirterek, "Evde bakım hizmetinden çok memnunum. Bunu kim düşündüyse, kim başlattıysa Allah ondan razı olsun. Özellikle pansuman için gelen sağlık personeline çok teşekkür ediyorum. Tatlı sözleriyle, güleryüzleriyle çok güzel ilgileniyorlar. Doktorlarımız da öyle. Allah devletimizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: