Artvin'de Madene Karşı Oturma Eylemi

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, Cerattepe ve Genya'da çıkarılması gündemde olan madene karşı oturma eylemi yaptı.

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, Cerattepe ve Genya'da çıkarılması gündemde olan madene karşı oturma eylemi yaptı.

Halitpaşa Meydanı'nda toplanan grup, slogan atarak maden şirketinin Halkevi Caddesi'ndeki bürosuna kadar yürüdü. Eyleme Artvin Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı ve Eğitim-Sen Artvin Şubesi başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler destek verdi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, burada yaptığı basın açıklamasında, maden şirketleri Artvin'i terk edene kadar haftada 3 gün maden şirketi ofisinin önünde oturma eylemi yapacaklarını belirterek, madene karşı verdikleri mücadelede sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Karahan, 20 yıldır Artvin'de, Cerattepe ve Genya'da madencilik yapılamayacağını, bunun bir cinayet olduğunu anlatmaya çalıştıklarını savunarak, şöyle konuştu:

"6 Nisan'daki mitingden sonra bugün yine meydanlardayız. Şehrin hemen üzerinden başlayan maden ruhsat alanının burada yaşayan 25 bin kişi için ölüm getireceğini söylüyoruz, dinlemiyorlar. 20 yıl boyunca hukuk diyoruz, adalet diyoruz, insan hakları diyoruz, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı diyoruz, anlamıyorlar. Yerli ve yabancı maden tekelleri büyük bir kar hırsıyla ülkemizin en önemli korunan alanlarından olan bu bölgeyi maden çukuruna çevirmekten vazgeçmiyor."

Basın açıklamasının ardından gruptakiler, sırayla oturma eylemi yaptı.

Muhabir: Yusuf Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: