Artvinliler Kardeş Şehirler Projesiyle Bitlis'i Gezip, Horon Tepti

- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleştirilen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bitlis’e gelen Artvin heyeti sabah Seyır Terası'ndan Bitlis'i seyredip,

- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleştirilen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bitlis’e gelen Artvin heyeti sabah Seyır Terası'ndan Bitlis'i seyredip, daha sonra kent merkezinde kortej yürüyüşü yaparak halay çekip horon teptiler.
Proje kapsamında 3 gün boyunca Bitlis’te çeşitli gezi programlarına katılan 40 kişilik Artvin heyeti sabah ilk olarak Seyir Terasına çıkarak Bitlis’i yüksekten görme imkanı buldu. Daha sonra kortej halinde çarşı merkezine geçen heyet, davul-zurna ve tulum-akordiyon eşliğinde Ulu Cami meydanına kadar yürüdüler. Bitlislilerin de eşlik ettiği Artvin ve Bitlis Halkoyunları ekipleri, yörelerine ait gösteriler sundu. Artvin heyeti onuruna verilen öğlen yemeğine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, burada Artvin halkoyunları ekibine de eşlik ederek horon oynadı. Ekipler daha sonra Bitlis Etnoğrafya Müzesi ve İhlasiye Medresesi'ni gezdi.
Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, projenin etkili olduğunu, proje kapsamında Karadeniz ile Doğu Anadolu illerinin kardeş olduğunu söyledi. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise gelen heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan kardeşlik ve gönül köprüsü adına yapılan bu projenin çok önemli olduğunu söyledi. Gelen konuklar arasında bu bölgeyi ilk defa görenlerin olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:
"Artvin'den gelip Bitlis meydanında horon tepip, el ele tutuşarak adeta bu bölge üzerinde hesabı olanlara karşı verilen o mesaj bir kez daha gösteriyor ki Allah'ın izniyle bu memlekete bu birliğimiz, bu kardeşliğimiz devam ettiği sürece kimse bizim ne barağımızı indirebilir, ne bu memleketi bölebilir ne de bu memleket üzerinde hesabı olanlar amaçlarına ulaşır. Çünkü biz Çanakkale'de yan yana yatan Kurtuluşu Savaşı'nda omuz omuza mücadele veren en önemlisi de 15 Temmuz akşamı darbelere ve tanklara, silahlara karşı kol kola yan yana ellerinde bayraklarla dimdik bu memleketi için ayakta duran işte burada gördüğümüz Bitlisli ve Artvinli kardeşlerimiz her meydanları birlikte doldurdular. Onun için bu kardeşlik çok önemli. Bu kardeşlik birilerinin hesaplarını alt üst edecek. Bu ülke üzerinde hesap yapanlar, bu üzerinde elini ovuşturanlar inşallah onların avuçları boş kalacak. Allahın izniyle Artvin’den sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hem genç kardeşlerimiz var burada bir kez diyoruz ki kimsenin bu memleketi bölmeye ve bu memleket üzerinde hesap yapanların hesabı boş çıkacak. Verilen bu mesaj çok önemli. İnşallah bunun devamı da gelecek."
Konuşmaların ardından Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na, Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi tarafından üstünde isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: