Arzuhalcilik Mesleği Teknolojiye Direniyor

KİLİS (AA) - Teknolojiye karşı inatla mesleğini sürdürmeye çalışan arzuhalci, 33 yıldır daktiloyla yazdığı dilekçelerden elde ettiği gelirle yaşamını sürdüyor.

Teknolojiye karşı inatla mesleğini sürdürmeye çalışan arzuhalci, 33 yıldır daktiloyla yazdığı dilekçelerden elde ettiği gelirle yaşamını sürdüyor. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeler bir yandan yaşamı kolaylaştırırken, diğer yandan da bazı meslekleri olumsuz etkiliyor. Dönemin ihtiyaçlarına göre ortaya çıkan bazı meslekler de yıllar geçtikçe adeta can çekişiyor. Kurdukları bir masa ve bir sandalyeden oluşan tezgahlarında daktilolarıyla dilekçe yazan arzuhalcilik de bu mesleklerin başında geliyor. Kilis'te yaz kış demeden mesleğini icra etmeye çalışan arzuhalcilerin sayısı ise bir elin parmağını geçmiyor.Teknolojiye karşı direnen arzuhalcilik mesleği, hayatın bir parçası olduğu günümüzde ayakta kalmaya çalışıyor. Kilisli 77 yaşındaki Hüsnü Sağcan, 33 yıldır arzuhalcilik mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Emekli olduktan sonra daktilosunu yanından ayırmayan Sağcan, her gün mesleğini devam ettirmek için Cumhuriyet Caddesindeki dükkanına geliyor. Sağcan, bir sandalye ve masasından oluşan dükkanını açarak az da olsa müşterilerine yazdığı dilekçelerden elde ettiği kazançla hayata tutunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: