ASAD yönetimi güven tazeledi

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek konferans salonunda gerçekleştirilen...

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda mevcut yönetimle ‘devam’ kararı alındı.
Genel kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara Şube Başkanı Seray Esen ve Ankaralı işadamları katıldı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, toplantıda yaptığı konuşmada, ASAD’ın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyledi. Yeni Anayasa konusundaki çalışmalara da değinen Özdebir, “Yeni anayasa çalışmaları konusunda sizlere çok iş düşüyor, sizin önerileriniz de bu anayasanın yapılma sürecinde çok etkili olacak. Yeni anayasada ekonomi ile ilgili alınacak kararlar iş dünyası için çok önemli. Biz ASO olarak yeni anayasa çalışmalarında aktif rol alacağız. Türkiye ekonomisi dünyada büyüyen bir değer. Türkiye, artık dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alırken işadamımızın anayasa ile ilgili sıkıntı yaşamamaları ve dünya pazarında aktif olarak yer alabilmesi için çalışıyoruz. Siz işadamlarından bu konuda her türlü desteği bekliyoruz.” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem ile Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara Şube Başkanı Seray Esen de konuşmalarında ASAD’ın yeni yönetimine başarılar diledi. Teşekkür sertifikalarının ardından divan gündemine geçilerek yeni kurulun üyeleri belirlendi.
Program sonunda teşekkür konuşması yapan ASAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Altuntaş, dernek olarak geçen dönemde birçok faaliyete imza attıklarını kaydetti. Yeni dönemde ASAD’ın bu faaliyetlerini artırarak devam ettireceğini belirten Altuntaş, “Yeni dönemde üyelerimizin bilgi birikimi ve deneyimlerini artırarak yüksek kalite ve standartta mal ve hizmet üretmelerini sağlamak amacıyla yerli ve yabancı meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, eğitim-öğretim kurumları ve üniversiteler ile doğrudan veya dolaylı olarak işbirliği ile çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.
ASAD’ın girişimciliği teşvik edecek, işsizliği azaltacak programlara da öncelik vereceğinin altını çizen Altuntaş, ulusal ve uluslararası programlara ağırlık vereceklerini kaydetti. ASAD bünyesinde kurulan ‘Genç ASAD’ın da yeni kuşak iş adamlarına öncülük edeceğini vurgulayan Altuntaş, “Genç ASAD ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek üniversite ile ASAD bağını güçlendirecek programlar organize edeceğiz. Bu ve buna benzer birçok programa imza atarak bu doğrultuda Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması için mesai harcayacağız. Biz de yeni anayasa çalışmalarında gerekli desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz