Aşağı Güllüce Camii İbadete Açıldı.

Selendi ilçesine bağlı Güllüce köyünün Dolaydamları Mahallesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami, AK Parti Manisa...

Selendi ilçesine bağlı Güllüce köyünün Dolaydamları Mahallesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da katıldığı törenle ibadete açıldı.

Törene Ak Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş'ın yanı sıra, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, İlçe Emniyet Amiri Necip Torun, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, daire amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Ulvi Özer, Köy Muhtarı Yılmaz Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Akcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Cımık, muhtarlar ve köy halkı katıldı. İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun’un konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Yurttaş, "Biz Türkiye'de yaşayan insanlar, bu vatanı paylaşanlar, aynı camilerde ibadet eden, dini bir, kitabı bir insanların birliktelikleri, buralarda zirveye çıkmaktadır. Bizler herkesin bilindiği gibi 28 Şubat dönemi yaşadık. Bu olay yüz yıllarca silinmeyecek denilmişti ama kısa sürede atlatıldı. İlkokulu bitiremeyen çocukların yaz Kur'an kurslarına kayıtlarının yapılmıyordu. Yapılan değişiklikle bütün çocukların hangi yaşta olurlarsa olsunlar Kur'an kurslarına gidebilmesinin önünü açtık. Bütün ortaokullarda, liselerde, sadece İmam Hatip Liseleri'nde değil, bizim çocuklarımız Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatını seçmeli ders olarak okuyabilecek konuma getirdik. Buradaki eserin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Ortakcı da, "Camiler birlik ve beraberliğin sembolüdür. Camiler devlet dairesi değildir, Allah’ın evidir. Camilerde Allah’ın bize öğrettiği temel ilke ve prensipler geçerlidir. Camiler bütün farklılıkları birleştiren, bütünleştiren mekânlardır. Kim Allahın rızasını gözeterek bir ev inşa ederse (mescit yaparsa), Allah’ta cennet’te onun için bir ev yapar. Yalnız bunları yaparken yalan söylemeyelim, dedikodu yapmayalım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ardından, yapılan dualar eşliğinde kurdelesi kesilen cami ibadete açıldı. Tören Köy Muhtarlığı tarafından hazırlanan yemek ikramının ardından sona erdi.

Cami Yaptırma Komitesi Başkanı Muharrem Ercan, caminin 120 metrekare alana yapıldığını, 6 ay gibi kısa sürede tamamlandığını ve yaklaşık 100 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz