Asansörü doğru kullanma yöntemleri

KONYA (İHA) - Yüksek katlı binaların hayatımıza girmesiyle giderek önemi artan asansörler, doğru kullanılma yöntemleriyle daha da verimli bir hale getirilebiliyor.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, çağımızın vazgeçilmez bir parçası olan asansörlerin doğru kullanılmasının ve periyodik bakımlarının yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "Hangi kat ve doğrultuda gitmek istediğinizden emin olun ve sadece gideceğiniz yöne ait düğmeye basın. Asansör kata geldiğinde eğer dolu ise asansör kabinine girmek için çabalamayın. Otomatik kapılı asansörlerde ise kapısı kapanmakta olan asansörün kapısını açmaya çalışmayınız" dedi.

Reklam
Reklam

Asansör hareket halindeyken kapıdan uzak durulması gerektiğini de dile getiren Mete Kalyoncu şu bilgileri verdi:

"Kapıdan uzak durulmalı ve asansörle duvar arasına sıkışabilecek giysi ve eşyalara dikkat edilmeli, asansörle duvar arasına elimizi sokmamalıyız. Asansör durmasına rağmen kapı açılmıyorsa imdat butonuyla dışarıdaki insanlara haber verilmeli ve kişisel çabalarla kabinden çıkmaya çalışılmamalıdır. Asansör boşluğuna kağıt ve yanıcı maddeler atılmamalı, asansör penceresi telli cam olmalıdır. Bir yangın ya da deprem halinde kaçmak için asansör kullanılmamalı, kabin içine izin verilen yük sınırının dışında fazla yük konulmamalıdır."