Asarcık İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Kavuşuyor

Samsun'un Asarcık ilçesinde 5 bin 700 metrekare üzerinde kurulması planlanan 24 derslikli Anadolu imam hatip...

Samsun'un Asarcık ilçesinde 5 bin 700 metrekare üzerinde kurulması planlanan 24 derslikli Anadolu imam hatip lisesinin temeli atıldı.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 2012–2013 eğitim dönemine okul binasının ilk katının yetiştirilmesinin planlandığını söyledi. Lisenin yapılabilmesi için gerekli protokolün 2011 yılı sonunda imzalandığına dikkati çeken Demir, "Kısa bir süre sonra da tüm gerekli prosedürler yerine getirilerek, ilk betonu dökme aşamasına gelindi. Asarcık'a yapılacak 24 derslikli okulun 2012-2013 eğitim öğretim döneminde en azından bir katının hizmete açılması planlanıyor. Okulun tamamının ise 1 yıl içinde bitirilmesi düşünülüyor. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanarak, inşallah Asarcık kısa sürede İHL'sine kavuşacak." dedi.

Reklam
Reklam

İmam hatip lisesinin yapılmasında emeği geçen Asarcık Kaymakamı Sedat Ateş, Asarcık İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş, dernek yöneticileri ile Asarcık halkına teşekkür eden Milletvekili Demir, "Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Daha ismini sayamadığım pek çok kişinin emeğiyle bu yola çıkıldı. Halkımızın da bu projeye destek olup sahipleneceğine inanıyorum. Verilen desteklerle inşallah diğer ilçelerimize de bu tür eğitim kurumlarını açacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: