ASayiş olaylarında yüzde 33 düşüş

Emniyet'in 1,5 yıldır uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri, asayiş olaylarında düşüş sağlanmasını sağladı.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Balıkesir'de 1.5 yıldır uyguladıkları sosyal sorumluluk projeleri ve sokakların polise zimmetlenmesi sonucunda, asayiş olaylarında yüzde 33'e varan oranda azalma olduğunu bildirdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yılı nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Aydın, asayiş ve organize suçlarla mücadelede önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

Balıkesir'de 1.5 yıldır uyguladıkları ''Toplum Destekli Polislik'' projeleri kapsamındaki çalışmalarla suçları oluşmadan önlediklerini belirten Aydın, ''Suç İşlemeye Meyilli Gençlerin Eğitimi Projesi (SİMGE), Karesi Umut Işığı, Balıkesir Umut Yıldızı, Karesi Umut Ateşi, Yetenek Sizden Destek Bizden, Çok Geç Olmadan projeleri ile suça bulaşmış veya bulaşmaya yakın gençler, bayanlar ve öğrencilerimizi ellerinden tutarak topluma kazandırdık'' dedi.

Reklam
Reklam

Aydın, asayiş olaylarında önemli oranda azalma olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''2010 yılı Mart ayında mala karşı işlenen suçlarda 166 olay meydana gelirken bu yılın aynı döneminde sayı yüzde 33 azalarak 111'e indi. Yine şahsa karşı işlenen suçlar aynı dönemde yüzde 10 azalarak 266'dan 240'a düştü. Topluma karşı işlenen suçlar ise yüzde 52'lik bir artışla 25'den 38'e çıktı. 2010 yılının ilk 3 ayında 1653 asayiş olayı meydana gelirken, bu yılın Ocak-Mart döneminde sayı 1540'a düşerek yüzde 7 azalma sağlandı.''

Ömer Aydın, Balıkesir'de ki tüm ilk ve orta dereceli okullar önünde giriş ve çıkışlar sırasında önlem alıp, öğrencileri koruma altına aldıklarını, görevli polislerin iki eli kanda da olsa okulları boş bırakmadıklarını bildirdi.

Balıkesir'de bu yıl başlattıkları ''Çok Geç Olmadan'' projesiyle ilköğretimde okula devam sorunu yaşayan öğrencileri mercek altına aldıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

''İlköğretimde devam zorunluluğun var. Okullardaki rehber öğretmenler, idareciler ve mahalle muhtarlarıyla ortak çalışma başlatan toplum destekli polisimiz okula devam etmeyen 21 öğrencinin ailesine 24 bin lira ceza kesti ve devamsızlık sorununu ortadan kaldırdık. Bu ve benzeri projeler işimiz kolaylaştırıyor. Biz olaya koruyucu hekimlik gibi bakıyoruz. Bu çalışmalarımızın suçların azalmasında çok büyük etkisi oldu.''

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz