Asbaşkan Şakar: Avrupa’da Türk takımlarına karşı bir kıyım yapılıyor

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Avrupa’da Türk takımlarına karşı bir kıyım yapıldığını savunarak, yetkililerin buna bir...

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Avrupa’da Türk takımlarına karşı bir kıyım yapıldığını savunarak, yetkililerin buna bir önlem alması gerektiğini söyledi.
Şakar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atletic Bilbao ile oynadıkları maçta, Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki Benfica maçında olduğu gibi yine hakem hatalarına maruz kaldıklarını belirtti. Burak Yılmaz’ın kırmızı kartla oyundan atılma karının doğru olmadığını ileri süren Şakar, “Eğer o pozisyonda Burak atıldıysa rakibi de atılmalıydı. Ben o pozisyonun bir sarı kartla geçiştirebileceğini düşünüyorum. Ama diğer bütün oyuncularımız sanki Burak atılmamış gibi 90 dakika aslanlar gibi mücadele edip arkadaşlarının yokluğunu aratmadılar. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Hakikaten onurlu ve şerefli bir mücadele verdiler.” dedi.
0-0’lık sonucun her ne kadar avantajlı gibi gözükse de ikinci maçın çok önemli olduğuna dikkat çeken Şakar, “İkinci maça 3 oyuncumuzdan yoksun çıkacağız ama onların yerini dolduracak futbolcularımız da oldukça kaliteli ve yetenekliler. O bakımdan biz hiçbir zaman tur endişesi taşımıyoruz. Tam aksine bu turu atlayıp UEFA gruplarına kalacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Şakar, yönetim kurulu olarak da turu geçmeleri halinde futbolculara ekstra bir prim de verebileceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

“TÜRK TAKIMLARINA ÖN YARGIYLA BAKILIYOR”
Devam eden şike soruşturması nedeniyle Avrupa maçlarında hakemlerini ön yargılı baktıklarını savunan Asbaşkan Şakar, yetkililerin buna bir önlem alması gerektiğinin altını çizdi.
Şakar, şöyle konuştu: “Avrupa’da Türk futbolu adına hakikaten bir kıyım olduğunu düşünüyorum. Yetkililerin bu konuda önlem alması gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu ve Şenez Erzik beyin, Trabzonspor’a ülke futbolu adına katkı yapmaları lazım. Benfica ile oynanan ilk maçta bariz hakem hataları oldu. Bunu hep beraber gördük. İlk maçta 2, ikinci maçta ise 1 golümüz sayılmadı. Basit bir şekilde oyuncumuz Adrian dışarı atıldı. Bunlar tabi ki bizim için çok büyük handikaptır. Türkiye’de kurum veya kuruluşlar haklarımızı savunmadı. Bu konuda bize destek vermedi veya açıklama yapmadı. Bu yüzden çok üzgünüz. Ancak bu konuda TFF’ye olan inancımızı tam olarak da kaybetmiş değiliz. Ama bizi Avrupa da yalnız bıraktılar.”

TRANSFER KONUSU
Bu aşama hiçbir oyuncuyu bırakmak gibi niyetlerinin olmadığını kaydeden Şakar, transfer çalışmaları konusunda da teknik direktör Şenol Güneş’ten gelecek talep doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti.
Pawel Brozek ile ilgili de Deportivo kulübünden gelen resmi bir teklifin olmadığı bilgisini veren Şakar, “Eğer gelirse oturur konuşuruz. Oyuncu da gitmek isterse, kulübün menfaatleri doğrultusunda ortak bir karar alırız. Şu anda Şenol hocadan şu oyuncu gidecek veya şu oyuncu gitmeli diye bir talep yok. Ama olursa değerlendiririz. Sakatlıklar ve cezalılar oluyor. Onun için görünen o ki hiçbir oyuncumuzu bırakma gibi bir düşüncemiz yok. Ta ki Şenol hocadan bırakma konusunda bir talep gelene kadar.” ifadelerini kullandı.
Şakar, Engin Baytar’ı da Galatasaray’a 900 bin Euro artı 350 milyar kira bedeli karşılığında sattıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

ŞİKE SORUŞTURMASI
Asbaşkan Şakar, şike soruşturmasıyla ilgili kulüp olarak çok sessiz kalmalarının nedenine ilişkin bir soruya, “Olay yargıya intikal etmişti. Yargıya olan güvenimiz ve saygımızdan çıkıp yargıya müdahale edilecek bir girişimde bulunmadık. Bizde seyircilerin futbola soğuduğunu görüyoruz. Ama Trabzonsporlular hiçbir zaman takımlarını yalnız bırakmayacaklardır. Muhtemelen İstanbul’daki maçta 50 bin kişilik stadı dolduracaklardır. Onlara çok güveniyoruz. Bizi mahcup etmeyeceklerdir.” cevabını verdi.
Soruşturma kapsamında futbolcuları Serkan Balcı’nın ifade vermek için adliyeye çağrılmasıyla ilgili de açıklama yapan Şakar, “Serkan’ın bir Avrupa maçında, Türkiye’nin temsil edileceği maçtan bir gün önce çağrılmasını doğru değil. Onun haricinde tabi ki herkes Türk adaletine gidip hesap verecektir. Adalete yardımcı olmak zorundayız. Ama Serkan maçın ardından çağrılabilirdi.” dedi.
Takım olarak lige hazır olduklarını ve bu sürecin kendilerini etkilemeyeceğini ifade eden Şakar, “Kulüp olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık, kadromuzu şekillendirdik. Hiçbir şey olmamış gibi çıkıp ligde futbolumuzu oynayacağız. Futbol Federasyonu var, liglerin dizaynını yapan bir üst kuruluş, onların yaptığı her şeye saygı duyarak çıkıp futbolumuzu oynayacağız.” diye konuştu.
Asbaşkan Şakar, Futbol Federasyonu’nca Kulüp Başkanı Sadri Şener’e verilen 30 günlük hak mahrumiyeti cezasını doğru bulmadıklarını söyledi.
Şakar, “Yayıncı kuruluş ‘ben zarar ediyorum’ diyerek vereceği ücrette indirime gitmek isterse, tepkiniz ne olur?” şeklindeki soru üzerine de, ““Ticarette para kazanmakta var, kaybetmekte. Gün gelir çok kazanırsınız, gün gelir çok da kaybedersiniz. Yayıncı kuruluşun, ‘ben para kaybediyorum, çekiliyorum’ demesi doğru olmaz. Şu anda böyle bir şey hissetmedik. Ama bu bir ticarettir, bir gün kazanırsınız, bir günde gelir zarar edersiniz. Bu çok doğru bir yaklaşım değil.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz