Aşçılar Kıyasıya Yarıştı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6'ncısı düzenlenen Lezzet Festivali, ilk gün yapılan yemek yarışmaları ile başladı.Bodrum Profesyonel...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6'ncısı düzenlenen Lezzet Festivali, ilk gün yapılan yemek yarışmaları ile başladı.

Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği’nin ev sahipliği yaptığı 6. Lezzet Festivali, 2 gün boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle devam edecek. Bugün başlayan yarışlarda 150 aşçı adayı, çeşitli kategorilerde yapılan yemeklerle kıyasıya mücadele verdi. Profesyonel aşçılardan oluşan jüri üyeleri, yapılan yemekleri tattıktan sonra lezzet ve sunum sıralamasına göre puanlandırdı. Makarna ve balık yemeklerinden oluşan yarışmada aşçı adayları kıyasıya yarıştı.

Reklam
Reklam

Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun kategorilerin et, balık, tavuk, makarna ve tatlıdan oluştuğunu belirterek, “Bugün liseler ve öğrenciler yarışıyor. Yarın ise usta şefler yarışacak. Bugün 150 kişi yarışıyor. Yarınki yarışlarda da 100’e yakın şefimiz yarışacak. Yarışmaya katılan herkese sertifika, madalya ve tabak plaketi vereceğiz. 1. ve 2. yarışmacılarımıza ise kupa ödülü vereceğiz” dedi.

Jüri üyeleri de, yemeklerde özellikle tuz oranına dikkat ettiklerini belirtirken, yarışmacıların genel anlamda iyi olduklarını ifade etti. Birbirinden güzel yemeklerin yapıldığı Lezzet Festivali, 2 gün boyunca ziyaretçileri Bodrum Belediye Meydanı’nda ağırlayacak.

Öte yandan festival süresince defile, konser ve çeşitli aktiviteler Bodrumlular ve lezzet avcıları ile buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: