Aşçılar Odası’nın Düzenlediği Kursa Katılanlara Sertifikaları Verildi

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası ile Turizm Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslara katılan kursiyerlere...

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası ile Turizm Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Uşak Ticaret Meslek, Otelcilik Meslek ve Turizm Meslek Lisesi ve Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası iş birliği ile açılan aşçılık kursunda 21 bayan 4 erkek sertifikalarını aldı. 21 gün süren kurslarda 4 ayrı mutfağın yemekleri kursiyerlere öğretildi. Açılan kurslar hakkında bilgi veren Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, Uşak’tan her mutfağı bilen aşçılar çıkarmayı hedeflediklerini, Bolu Mengen gibi Uşak aşçılarının da Türkiye’de yer edeceğini iddia etti.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda farklı ülkelerin mutfaklarını kurslarda öğrettiklerine dikkat çeken Parlas, “ Uşak’ta Fransız, Çin, İtalyan ve Türk mutfağını iyi tanıyan aşçılar çıkarmak istiyoruz. Bu şekilde usta eller ilimizi aşçılıkta en iyi yerlere getirecek” dedi.

Kurs sonunda belge alan kursiyerlerin her yerde kolayca iş bulabileceğini de vurgu yapan Şeref Parlas, “İlimiz maalesef bazı konularda geri kalmış durumda. Özellikle mutfak ve yemek kültürü konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye’nin her yöresinin önemli aşçıları ve yemekleri varken bizim ise bu konuda sıkıntılarımız var. Bu nedenle kendimize bir yol çizdik. Uşak’ta yemek yapmaya gönül verenlere klasik yemeklerin dışında farklı mutfakları öğretmek istedik. Açtığımız kurslarda da bu hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi Uşaklı aşçılarımız İtalyan, Çin, Fransa ve Türk mutfağından yemekleri biliyorlar. Yakın zamanda bu mutfaklara hakim olacaklar. Hedefimiz Bolu Mengen gibi aşçıları ile anılmaktır. Bu nedenle kurslarımıza devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: