Aşçılık Kursiyerleri Sertifikaları Başkan Türk’ten Aldı

Mersin’in merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mersin Okyanus Aşçılık ve Ustalık Yardımlaşma ve...

Mersin’in merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mersin Okyanus Aşçılık ve Ustalık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ‘aşçılık’ kursunu başarıyla tamamlayan 5 kursiyere sertifikalarını verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, Mersin Okyanus Aşçılık ve Ustalık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından verilen Mersin Okyanus Meslek Edindirme Kursu’nda (MOMEK) aşçılık eğitimi alan kursiyerlerin mezuniyet törenine katıldı. Dernek merkezinde düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Hacı Hasan Özkaya, Mersin yöresinde yemekçilik ve turizm sektörlerine nitelikli işgücü yetiştirmeyi amaçladıklarını, bu kapsamda açtıkları kursların yüzde yüz iş garantili olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Türk de aşçılığın profesyonel bir meslek olduğunu belirterek, bu alanda ulusal ve uluslararası ölçekte kariyer yapmak isteyenlerin mutlaka gerekli eğitimi almaları gerektiğini vurguladı. Sektörün nitelikli işgücüne her zaman ihtiyaç duyduğunun da altını çizen Başkan Türk, “Bu kursumuzun açılmasında ve eğitim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan mezun olan arkadaşlarımız kendi geleceklerini şekillendirme noktasında bir adım daha atmış olmanın yanı sıra insan sağlığından damak tadına kadar pek çok faktörü bünyesinde barındıran yiyecek-içecek sektörüne yeni bir soluk katacaklar. Kendilerini tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

"Turizmde Hedef 2013" projesine Akdeniz Belediyesi olarak destek verdiklerini de hatırlatan Türk, “SODES kapsamında tarafı olduğumuz ‘Aşçı Yardımcılığı ile Garson ve Komi Eğitimi’ kursu sertifikalarını geçtiğimiz hafta dağıttık. Kazanlı-Seyhan hattının turizme açılması ve önümüzdeki yıl 2013 Akdeniz Oyunları ile Mersin’de turizm alanında nitelikli eleman ihtiyacı had safhadadır. Biz Akdeniz Belediyesi olarak bu tür eğitim programlarına desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 5 kursiyere Başkan Türk tarafından sertifikaları takdim verildi. Törende sertifikalarını alan aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, konukların beğenisine sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: