ASDER Bursa Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı’na Dava Açıyor

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şubesi, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile mağdur edilenlerin referandum...

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şubesi, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile mağdur edilenlerin referandum sonrası kavuştukları hakların hala kendilerine verilmediği gerekçesiyle Milli Savunma Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor.

ASDER’den yapılan yazılı açıklamada, derneğin aylık toplantısının Huzur Otel’de yapıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı toplantıda YAŞ kararlarının mağdur ettiği insanlara verilen hakların ele alındığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: “YAŞ kararları ile mağdur edilen ve referandum sonrası yapılan değişiklerle bazı hakları kazanmalarına rağmen geçmişe yönelik verilmeyen haklarından dolayı devam eden mağduriyetlerini masaya yatırdılar. Kanun çıktığından bugüne kadar verilemeyen haklarla için ilgili makamlara yapılan müracaatlar sonuçsuz kaldığından Milli Savunma Bakanlığına dava açma kararı aldılar.”

Reklam
Reklam

Toplantıda Recep Altepe’nin ise “Zor günlerden bu günlere gelindi, bu gün geldiğimiz noktada ülkemiz daha demokratik bir görünüm kazanmıştır. Haklı mücadelenizde destekçinizim.” dediği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: