Asfaltın faturası 5 yıl sonra vatandaşa çıktı

Bayrampaşa’da 2007 yılında belediyenin sokak aralarına yaptığı asfaltın parası bina sahiplerinden toplanıyor. Belediyenin ihbarname gönderdiği...

Bayrampaşa’da 2007 yılında belediyenin sokak aralarına yaptığı asfaltın parası bina sahiplerinden toplanıyor. Belediyenin ihbarname gönderdiği bina sahipleri, işleme tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar parayı ödemeyeceklerini mahkemeye itiraz edeceklerini belirtti. Bayrampaşa Belediye Başkanı Gökhan Aydıner ise, "Kanunu uygulamazsak suç işlemiş oluruz." dedi.

Bayrampaşa’da 2007 yılında mahalle aralarında yapılan asfaltın parası 5 yıl sonra bina sahiplerine fatura edildi. Zabıta ekiplerinin getirdiği ihbarnameyi görünce şaşkına dönen bina sakinleri, belediyeye tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Uygulamanın mantıksız olduğunu savunan Hakkı Özdemir, "Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Kimse memnun değil. Belediye asfalt parası diye çıkarmış." dedi. Kendilerine bin 200 liralık ihbarname geldiğini dile getiren Serkan Tuna ise, "Vatandaşa kazık atıyorlar. Niye vatandaştan alıyorlar? 10 yıldır asfalt yapmıyorlar, niye para istiyorlar bilmiyorum. Mecbur ödeyeceğiz. Herkese bütün ev sahiplerine geldi." şeklinde konuştu.

ZABITA KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Bayrampaşa Belediyesi zabıta ekipleri, kapı kapı dolaşarak ihbarnameleri teslim ediyor. Bazı vatandaşlar ihbarnameleri almak istemiyor. Zabıta ekipleri ise kendilerinin görevli olduğunu belirterek ihbarnameyi teslim etmek zorunda olduklarını dile getiriyor. Bina sahibi İsmail Çalışkan kendisine gelen 4 bin 500 liralık ihbarnameye tepki gösterdi. Belediyeye daha önce birçok kez para ödediğini ifade eden Çalışkan, "Bunu ödemek zorundaysak asfalt parası diye bir şey yok ki. Kapımın önüne taşlar döşedim. Kimse yapmadı. Yapılmayan işin bedelini benden aldılar. Baskıyla daha önce ödedik. 2007’de yol yaptım diye para istiyor. 2008’de,2009’da ödemişim. 5 sene geçtikten sonra bu makbuzu ibraz da edemem. Mahkemeye gideceğim. Ben bu parayı ödemem. İlla ödemek zorundamıyım." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI AYDINER: KANUNU UYGULAMAZSAK SUÇ İŞLEMİŞ OLURUZ

Bu konuda yönetmelik olduğunu anlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, bu yönetmeliği uygulamadıkları takdirde suç işlemiş olacaklarını söyledi. Kanunun Resmi Gazete'de de yer aldığını belirten Aydıner, "Bir sokakta 10 bin liralık harcama olmuşsa o bina sahibinin emlak vergi beyanına göre bedel tahsil ediliyor. Bu bir kanun bunu almak zorunayız. Sayıştay, mülki müfettişler geldiğinde bunu soruyor bize. 5 yıl içinde bütçeye almak zorundayız. Bu nedenle göndermiş olduğumuz makbuzlar asfaltlarla ilgilidir. Yüksek bir rakam değildir. Kanuni zorunluluktur. Zorlandıklarını görüyorum ama almamak için direniyorum. Parlamentonda değişiklik yapılarak bunun kaldırılmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz