"Asgari ücret aysonunda belli olur"

HATAY (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, asgari ücretin bu ayın sonunda belli olacağını söyledi. Unakıtan, asgari ücret ile ilgili gerekli çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, gerekli açıklamayı ilgili bakanlığın yapacağını belirtti.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bir dizi incelemede bulunmak üzere gelen Bakan Unakıtan, İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na (İSDEMİR) gelerek, İSDEMİR'in çalışmaları hakkında yetkililerden brifing aldı. Basına kapalı olarak yapılan brifing öncesi basın mensupların sorularını yanıtlayan Unakıtan, asgari ücret ile ilgili gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi. Unakıtan, "Asgari ücret konusunda Çalışma Bakanımız bir açıklama yapar. İlgili bakanımız kendisidir. Başbakanımız da bugün zaten söyledi. Bu ayın sonuna kadar bir açıklama yapılır" dedi. Unakıtan, KDV'ler ile igili soruları ise yanıtsız bıraktı.

Reklam
Reklam

Bakan Unakıtan, yarın da İSDEMİR'de incelemelerde bulunacak. Bakanın, yaptığı incelemelerin ardından bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.