Asgari ücret eylemi yapan gruba polis müdahalesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına zorla girmek isteyen gruba polis...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına zorla girmek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Bakanlık önünde yaşanan arbede sonucunda 30’un üzerinde eylemci gözaltına alındı.
DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendika üyesi bir grup, ellerinde dövizlerle bakanlık önüne geldi. 'Tayyip sen yaşa 660 lirayla', '9 liralık asgari ücret kabul edilemez', 'Asgari ücret ölüm demektir' dövizleri taşıdı. Burada grup adına konuşan bir kişi asgari ücretin geçim sınırının bile altında olduğunu söyledi. Yapılan açıklamanın ardından göstericiler, komisyanda temsilcilerinin bulunmadığını ve komisyona katılmak için içeri girmek istediklerini söyledi. Bakanlık görevlileri tarafından eylemcilerin bu isteği geri çevrildi. Bunun üzerine grup üyeleri, bakanlık giriş kapısının hemen arkasında bulunan Çevik Kuvvet ekibi barikatını zorlamaya başladı. Demir kapıyı ve Çevik Kuvveti aşmakta zorlanan grup, demir kapıya çıkıp polisin üzerinden içeri atlamaya çalıştı. Bu esnada bazı göstericiler de ellerinde bulunan plastik sopalarla polise vurdu. Çıkan arbede sonucunda bazı eylemciler bakanlığa girmeyi başardı ancak onlarda polis tarafından yaka paça dışarı atıldı. Polis taşkınlık çıkaran gruba biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenen göstericilerden bazıları içeri girme ısrarını sürdürdü. Gazdan etkilenen bazı eylemcilerin ise baygınlık geçirdiği görüldü.
Emniyet güçlerinin uyarısını dikkate almayan ve bakanlık önünden ayrılmakta direnen grup, polis ekipleri tarafından çembere alındı. Sloganlar eşliğinde eylemlerini sürdüren göstericiler daha sonra gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen 30’un üzerindeki eylemci buradan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Bakanlık önünde fenalaşan bir eylemciye, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti. Sedye ile ambulansa taşınan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz