Asgari ücret tespit komisyonu toplandı

ANKARA (İHA) - Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı başladı. Komisyon toplantısına alınmadıkları gerekçesiyle Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) üyesi bir grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü Cengiz Delibaş başkanlığında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı basına kapalı devam ediyor. 2005 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için oluşturulan komisyona, hükümet temsilcilerinin yanı sıra işçi kesimi adına Türk-İş, işveren kesimi adına ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Asgari ücrette sürpriz olabilir' açıklamasından sonra, tüm dikkatlerin toplandığı komisyon toplantısının, akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Bu arada Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına alınmadıkları gerekçesiyle DİSK üyesi bir grup, bakanlık önünde eylem yaptı. 'Üreten biz, yöneten de biz olacağız', 'Temsilde adalet istiyoruz' ve 'Sefalet ücreti istemiyoruz' sloganları atan eylemcilere polis müdahale etmedi. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam burada yaptığı basın açıklamasında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına alınmamalarını protesto ettiklerini söyledi. Aileleri ile birlikte 40 milyon insanı ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi konusunda görüş belirtmek istediklerini, ancak buna izin verilmediğini ifade eden Çam, "Biz asgari ücretin çalışanların insanca yaşayabileceği düzeyde olmasını istiyoruz. Asgari ücretin belirlenmesi için katkıda bulunmak istiyoruz, ancak 12 Eylül yasaları nedeniyle bu görüşme reddediliyor" diye konuştu.
Bakanlık önünde slogan atarak bekleyen eylemci grup, daha sonra polisin uyarısı ile olay çıkarmadan dağıldı.