Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Ankara - (AA) Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez toplandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantıya hükümet, Türk-İş ve TİSK temsilcileri katılıyor.

Bu arada bakanlık önünde toplanan DİSK ve "Yurtsever Cephe" üyeleri, komisyonun çalışmalarını protesto ederek çeşitli sloganlar attılar.DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün yaptığı açıklamada, komisyonun çalışmalarının göstermelik olduğunu savunarak, asgari ücretin IMF ve Dünya Bankası'nın hazırladığı şablon doğrultusunda belirlendiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

"Hükümetin asgari ücret politikasıyla yaklaşık 5 milyon çalışanın emeğine biçtiği değer günde 12 simit, 12 çaydan ibarettir" diyen Görgün, "Hükümet sözcülerinin övündüğü gibi ekonomi büyüyor, verim ve kapasite kullanımı artıyorsa, neden yoksulluk da artmaktadır? Neden, 5 milyon işçi zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir asgari ücret ile açlık sınırının altında çalışıyor?" dedi.

Görgün, Türk-İş'e de çağrıda bulunarak, "Türk-İş, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun da kendisine biçilen figüran rolünü reddederek, görüşmelerden çekilmeli" diye konuştu.