Asgari Ücretin Belirlenmesi

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücretin belirlenmesi konusunda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sundukları görüşlerin dikkate alınmadığını, belirlenen asgari ücretin,

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücretin belirlenmesi konusunda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sundukları görüşlerin dikkate alınmadığını, belirlenen asgari ücretin, düzeyi yetersiz ve ülkenin bugünkü koşullarında "insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi" sağlamaktan uzak kaldığını savundu.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, bilimsel, objektif yöntemler ve güvenilir verilerle tespit edilmesi gereken asgari ücretin "pazarlık" konusu edildiğini öne sürerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iradesi ve karar alma yetkisinin çalışmalarda belirleyici olmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun öncelikle devletin resmi kurumu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen tutarı temel alması gerektiğini belirten Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Komisyona devletin kurumları tarafından sunulan ekonomik raporlarda yer alan olumlu tablo, asgari ücret tespitine yansımadı. Özel sektörün ödeme gücünün elverişsiz olduğu ileri sürüldü, asgari ücretli çalışanlar yine fedakarlığa zorlandı. Sorumlusu olmadıkları ve fakat mağduru oldukları ekonomik ve sosyal politikaların faturası yine çalışanlara çıkarıldı. Aileleriyle birlikte, bir kez daha insana yakışmayan olumsuz yaşama koşullarına terk edildi. Belirlenen bu asgari ücret, ülkede uygulanmakta olan ekonomik ve sosyal politikaların önemli bir göstergesidir."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: