Asgari ücrette 3'üncü buluşma

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücretin belirlemesi çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, 5'i işçi kesimini, 5'i işveren kesimini, 5'i de kamuyu temsil eden toplam 15 kişi katılıyor.

İşçi kesimini Türk-İş'in, işveren tarafını ise TİSK'in temsil ettiği toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlık yapıyor.

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda, asgari ücretin bin 300 liraya yükselmesiyle işverenin artacak maliyetinin hangi kesim tarafından hangi oranda üstlenileceğinin ele alınması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Daha önce yapılan 2 toplantıdan asgari ücretin bin 300 lira olması için uzlaşma belirtileri çıkmıştı

'Enflasyonda kalıcı etki yaratmayacak'
Bugün bir televizyon kanalı canlı yayınında soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, net asgari ücretin bin 300 TL'ye çıkarılmasının GSYH'ye 0.4 puan katkı sağlayacağını, büyümenin önümüzdeki yıl yüzde 4'e ulaşabileceğini belirterek; asgari ücret artışının enflasyonda kalıcı ve sürekli bir etki yaratmasına ise izin vermeyeceklerini söyledi.

Elitaş, "5 milyonun üzerindeki kayıtlı asgari ücretliye baktığımızda asgari ücretteki artışın ekonomiye 9.5 milyar TL ek katkı sağlayacağını, bunun da Türkiye ekonomisinin büyümesine 0.4 oranında bir ilave getireceğini tahmin ediyoruz" dedi.