Aşı Haftası

Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezince, 22 - 26 Nisan 9. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla Mehmet Paşa Aile Sağlığı Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezince, 22 - 26 Nisan 9. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla Mehmet Paşa Aile Sağlığı Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Toplum Sağlığı Merkezine gelen çocuklarla pasta kesildi ve ailelere aşının önemi hakkında bilgi verildi. Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hacer Özay, yaptığı açıklamada, aşının, insanı, hastalıklar ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulandığını söyledi. Özay, "Aşı vücutta savunma mekanizmasını uyararak hastalık etkenini tanıyıp yakalar ve yok ederek koruyucu maddelerin oluşmasını sağlarlar. Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir. Aşı uygulamaları, aile sağlığı merkezi ve hastanelerde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Aşılar sadece bebek ve çocuklar için değil, bağışık olmayan tüm yetişkinler içinde uygulanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz