Asi Nehri üzerinden yurda sokulan kaçak sığırlar yakalandı

Hatay’ın Altınözü ilçesinde piyasa değeri 100 bin TL’yi bulan kaçak 51 adet büyükbaş hayvan ele...

Hatay’ın Altınözü ilçesinde piyasa değeri 100 bin TL’yi bulan kaçak 51 adet büyükbaş hayvan ele geçirildi. Asi Nehri üzerinden yurda sokulmaya çalışılan kaçak hayvanların kontrollerinin ardından kesilerek kurumlara dağıtılacağı belirtildi.

Altınözü ilçesine bağlı Türkiye-Suriye sınırında kaçak yollarla büyükbaş hayvan geçirileceği bilgisini alan jandarma ekipleri sınır hattında tedbir aldı. Babatorun Jandarma Karakolu ekipleri, Suriye’den Asi Nehri kullanılarak Türk sınırına getirilen 51 adet kaçak büyükbaş hayvanı sınır hattında yakaladı.

Reklam
Reklam

Gece gerçekleşen operasyonun ardından sabah saatlerinde yakalanan büyükbaş hayvanlar, kamyonlarla kesilmek üzere Antakya Belediyesi Mezbahana Müdürlüğü'ne getirildi. Hayvanlar, Mezbahane Müdürlüğü'nde veterinerlerin sağlık kontrolünün ardından kesilerek kurumlara dağıtılacak.

SURİYE’DE HAYVAN DA UCUZ AKARYAKIT DA

Suriye’de yaşanan iç karışıklık sonrasında sınır hattındaki hareketliliğe kaçakçılar da eklendi. Sınır hattından özellikle Hatay’a kaçak mazot ve büyükbaş hayvan getiriliyor. Kaçak büyükbaş hayvanları kilolarına göre Suriye’den bin TL civarında alan kaçakçılar, Türkiye’de bu hayvanları 2 bin TL ve üzerinde bir fiyatla satıyor.

HATAY’DA KAÇAK MAZOT GERÇEĞİ

Son yıllarda artan akaryakıt fiyatları nedeniyle Hatay genelinde kaçak mazot kullanımında artış gözlendi. Vize muafiyetinin sağlanması ile araçlarıyla Suriye’ye gidenler buradan aldıkları yakıtlarla Türkiye’ye tekrar dönüş yapıyorlardı. Ancak Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle bölgeye gidemeyenler için kaçakçılar harekete geçti. Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ilk günlerinde tampon bölgeye kadar Suriyeliler tarafından pikaplarla getirilen mazotlar bu hatta giden Türk araçlarına bidonlar vasıtasıyla dolduruluyordu. Ancak yaşanan çatışma ortamının şiddetlenmesiyle bu alandan uzaklaşan Suriyeliler bu kez Asi Nehri'ne yöneldi. Sadece mart ayında askeri bölgede 150 tonun üzerinde kaçak mazot ele geçirildi.

Reklam
Reklam

KAÇAK MAZOT İSTASYONLARDA DEĞİL DÜKKÂNLARDA SATILIYOR

Hatay’da yaygın olarak kullanılan kaçak mazot, araç yıkama firmaları ve lastikçilerden alınabiliyor. Polis sorumluluk bölgesinde kaçak satış yapılan işyerlerine denetimler arttırıldı. Ancak 3 gün önce yine bir işyerinde kaçak mazot konulan araçta meydana gelen patlama nedeniyle 1 kişi yanarak hayatını kaybetmiş 2 kişi de yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: