Asi Nehri'nde Peyzaj Ve Çevredüzenleme Çalışmaları

Antakya Belediyesi tarafından Asi Nehri'nde çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapılarak, nehrin güzel bir görünüme kavuşturulduğu bildirildi.

Antakya Belediyesi tarafından Asi Nehri'nde çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapılarak, nehrin güzel bir görünüme kavuşturulduğu bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri ilk günlerde öncelikle kentin ortasında yer alan nehrin temizliğini yaptıklarını kaydetti.

Asi Nehri'ne dökülen pis su kanallarını arıtma tesisine yönlendirdiklerini ifade eden Savaş, temiz suyun terfi hattı vasıtasıyla yeniden Asi Nehri'ne dökülmesini sağladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Savaş, Asi Nehri'nin her iki yakasında peyzaj ve çevre düzenleme faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirerek, kötü görünümdeki nehri kent insanıyla barıştırdıklarını kaydetti.

Asi Nehri'nde 2. Etap Çevre Düzenleme Çalışmaları kapsamında yaya köprüsü yaptıklarını ifade eden Savaş, köprü üzerinde oluşturdukları iskelede her ay iki çiftin nikahını kıyacaklarını belirtti.

Savaş, önümüzdeki süreçte nehirde gondollarla gezintiler yapılabileceğini de kaydetti.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: