ASİAD'dan Çek büyükelçi onuruna resepsiyon

ANKARA (ANKA)- Ankaralı işadamları, 1 milyar doları aşan ticaret hacmine sahip Türkiye-Çek Cumhuriyeti ortaklığını, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Eva Filipi ve Ticari Danışman Josef Müler ile değerlendirdi.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Eva Filipi ile Ticari Danışman Josef Müler onuruna, Swiss Otel'de bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin ticari ortaklığı ve bu ortaklığın gelişim olanakları ele alındı. 1 milyar doları aşan ticaret hacmi ile Türkiye-Çek Cumhuriyeti ortaklığının, hem gümrük birliğinin gelişmesi sürecinde değer kazandığı hem de Türkiye AB ilişkilerinde itici güç olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Büyükelçi Filipi, resepsiyonda yaptığı konuşmada "Türkiye'nin coğrafi konumunun, ortaklığın geliştirilmesi yönünde sadece büyük şirketler için değil, küçük ve orta boy işletmeler için de büyük avantajlar sunduğunu" belirtti. Filipi, Türk ve Çek ürünlerinin birçok sektörde rakip olmaktan çok, "karşılıklı tamamlayıcı" olması gerektiğini kaydetti.

Resepsiyonda, Türkiye'nin AB ülkeleri ile iletişiminin güçlendirilmesi gerektiği, ekonomide ise daha yoğun bir özen gösterilmesi gerektiği görüşü paylaşıldı.