Asidef’ten Madımak Olayları Açıklaması

Ankara Sivaslılar Dernek Federasyonu (ASİDEF) “2 Temmuz Madımak Olaylarının” yıl dönümü nedeni ile bir bildiri...

Ankara Sivaslılar Dernek Federasyonu (ASİDEF) “2 Temmuz Madımak Olaylarının” yıl dönümü nedeni ile bir bildiri yayımladı.

Yayımlanan bildiride; Son derece hazin bir tarih olarak “2 Temmuz 1993”, ötekileştirmenin ve kaybolan birlik ve beraberlik duygusunun nelere mal olabileceğinin en büyük kanıtıdır. 20 yıl önce yalnızca Sivas değil, bütün Türkiye bu acı gerçeğe tanıklık etmiş ve takip eden yıllar süresince bu korkunç yarayı yüreğinde taşımıştır. Çeşitli teknik ve hukuksal nedenlerden ötürü olaya ilişkin adli sürecin tamamlanamamış olması ise yalnızca hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarını değil, vicdani olarak hepimizi rahatsız etmekte ve üzmektedir” denildi.

Reklam
Reklam

Olayın şiddetle kınadıklarını belirten ASİDEF ” Yüreğimizde onanmaz yaralar açan ve 37 vatandaşımızın hayatına mal olan 2 Temmuz Olaylarını şiddetle kınıyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: